Hoelang is het vliegen naar Porto Alegre Brazilië

Afstand

10658 km

Vanaf Rotterdam naar Porto Alegre

(via Madrid & São Paulo / Guarulhos)

14 uur 37 min

Vliegveld

Salgado Filho International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Porto Alegre
20°C

Porto Alegre

Hoelang is het vliegen naar Porto Alegre

Porto Alegre, dat vrij vertaald zoveel betekend als ‘Vrolijke Haven’. Dit vrolijke haventje telt ongeveer 1.5 miljoen inwoners. De stad is een van de belangrijkste plaatsen van Brazilië wat betreft cultuur, politiek en economie. 

Porto Alegre ligt aan de noordoost oever van het Rio Guaiba meer waar vijf rivieren in uitmonden. Vanwege de ligging is de stad uitgeroeid tot een echte handelsstad. Wat weer de nodige toeristen aantrekt. Na het shoppen kun je je in de stad goed uitleven. Het nachtleven van Porto Alegre is bekend in heel Brazilië. Er is voor elk wat wils, van goedkoop tot zeer exclusief, van een gewoon barretje tot een luxe tent. Ook qua muziekstijlen is het eerder een teveel aan keuzes dan dat er niets voor je bij zit. Tussen de straten de Gal Lima e Silva en Republica bevind zich het drukste uitgaansgebied. 

Maar er is meer! Ook voor de cultuursnuivers is er voldoende te doen. Verschillende musea en imposante gebouwen zoals de Rio Grande so sul Musea of Art, de Joaquim Jose Felizardo Museum en het Piratini Palace waarvan de naam uitspreken alleen al leuk is! 

Even geen zin om op stap te gaan of om je te vergapen aan of in mooie gebouwen, dan ga je toch gewoon op het strand liggen, Het is dan wel geen zee, maar dit meer heeft ook een strand, geen zout water in je mond en prikt niet in de ogen. Het weer is vrijwel het hele jaar prima, aangezien de stad op het zuiderlijk halfrond ligt zijn de maanden mei t/m september het koudst, wat heet koud, 15-16 graden. In deze periode valt de meeste regen. In de zomer loopt het zomaar op tot 30-32 graden. Dus in het voor of naseizoen is het heerlijk vertoeven in Porto Alegre 

Porto Alegre staat bekend om haar goede keuken. Een van de meest populaire Braziliaanse recepten is de churrasco. Voor de vleeseters een echt feest! 

Tijdens de zomer van 2014 zal in Brazilië het WK voetbal worden gespeeld. Ook de stad Cuiaba maakt onderdeel uit van dit spektakel.

De steden die onderdeel uitmaken van het WK in Brazilie zijn:

De internationale luchthaven São Paulo Guarulhos verwerkt vluchten van en naar alle werelddelen en ook veel binnenlandse vluchten. Verder is er de luchthaven Congonhas, deze luchthaven verwerkt voornamelijk binnenlandse vluchten en geldt als een van de drukste van Latijns-Amerika.

Hoelang is het vliegen naar Porto Alegre

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Porto Alegre?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Brazilië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Brazilië 13,5 Braziliaanse real (omgerekend: 3.12 euro) kost. Dit is 9.57% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Porto Alegre betaal je met de Braziliaanse real omgerekend 3.12 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 13,5 Braziliaanse real / 3,45 euro = 3.91 Braziliaanse real per euro. De koers op 1 januari 2016 is 4.3 Braziliaanse real per euro. Kortom, de Braziliaanse real staat momenteel 9% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Brazilië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Brazilië zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio), gele koorts en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Brazilië gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Brazilië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), ZIKA-virus, dengue (knokkelkoorts) en schistosomiasis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Brazilië komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Brazilië gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Porto Alegre te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.