Hoelang is het vliegen naar Londen het Verenigd Koninkrijk

Afstand

369 km

Vanaf Amsterdam naar Londen

(direct)

uur 40 min

Vliegveld

London Heathrow Airport

Foto wijzigen
Het weer in Londen
8°C

Londen

Hoelang is het vliegen naar Londen

 

Londen heeft heel veel te bieden! Het is, met alle voorsteden erbij gerekend, de grootste stad van Europa. Londen heeft natuurlijk de bekende bezienswaardigheden zoals de Big Ben, Tower Bridge, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Buckingham Palace enzovoorts, maar er is meer! Alleen al om deze paar bezienswaardigheden te bezoeken heb je aan één bezoekje Londen niet genoeg. Londen is ook bekend vanwege kunst, mode, muziek, sport, grote musea, een belangrijk financieel centrum en een bewogen geschiedenis.

Musea, musicals en parken

De Thames loopt dwars door Londen en langs de oevers lopen mooie wandelpaden. Zeker tegen schemering is het hier leuk wandelen, net op het moment dat de lichten aangaan. Maar verwacht geen rustige wandeling, je loopt midden in Londen! Wandelen kun je ook in een van de vele parken, de grootste in het centrum is Hyde Park. Op een half uurtje vanaf het centrum vind je het grootste park van Londen, Richmond Park. Maar als het regent is een museum een goede optie en musea heeft Londen te over; het British Museum in Bloomsbury, het Victoria en Albert Museum (the V&A), het Science Museum en het Natural History Museum zijn de wat bekendere musea.

Wie van klassieke muziek houdt heeft in Londen vele opties; het Barbican Arts Centre, de Cadogan Hall, de Royal Albert Hall, het Royal Opera House en het Coliseum Theatre hebben regelmatig verschillende concerten op het programma staan. Voor popconcerten kun je bijvoorbeeld terecht in Earls Court, Wembley, of de O2. Londen staat ook bekend om zijn musicals, in het West End vind je de vele theaters met een ruime keuze aan musicalvoorstellingen.

Als voetballiefhebber ben je misschien wel bekend met het engelse voetbal. De clubs uit Londen kun je natuurlijk live gaan zien; Arsenal, Chelsea, West Ham, Fulham of de Tottenham Hotspurs spelen regelmatig. Behalve tijdens de zomerstop, het EK of WK.

Vergeet je creditcard niet!

Wat je ook doet, neem je creditcard mee naar Londen! Je kunt hier heerlijk winkelen. De meeste ‘grote namen’ heb je vast al eens gehoord. Harrods, Hamleys, Notting Hill en Oxford Street. Er zijn regelmatig verschillende markten in de stad, en op zo een markt vind je vaak hele originele dingen qua kleding, maar ook accesoires en leuke dingen voor in je huis. De vlooienmarkt van Portobello Road heeft veel antiek te koop.

Rond de kerstperiode is de stad prachtig versiert en zijn hele straten voorzien van lichtjes. Op 2e kerstdag breekt er een ware shopping frenzy uit, ‘Boxing day’. Op deze dag begint de uitverkoop van de grootste winkels in Londen. Het motto deze dag is: ‘Shop till you drop’.

Neem je plu maar mee

Londen heeft een gematigd zeeklimaat, dit is qua weer zeer vergelijkbaar met Nederland. Toch heeft Engeland de reputatie dat het er vaak druilerig is, en als je dan aan de typische engelsman denkt, met zwarte bolhoed en mèt zwarte paraplu, dan kun je beter het zekere voor het onzekere nemen.

Met luchthaven Londen Heathrow beschikt Londen over het drukste vliegveld van Europa. Naast Heathrow heeft Londen nog vier grote luchthavens Londen City, Gatwick, Luton en Stansted. Deze vijf vliegvelden verwerken samen zo’n 135 miljoen passagiers per jaar.

Met de trein naar Londen is een prima alternatief voor vliegen.

 

Hoelang is het vliegen naar Londen

 

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Londen?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in het Verenigd Koninkrijk.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in het Verenigd Koninkrijk 2,89 Engelse Pond (omgerekend: 3.93 euro) kost. Dit is 13.91% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Londen betaal je met de Engelse Pond omgerekend 3.93 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 2,89 Engelse Pond / 3,45 euro = 0.84 Engelse Pond per euro. De koers op 1 januari 2016 is 0.74 Engelse Pond per euro. Kortom, de Engelse Pond staat momenteel 12% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor het Verenigd Koninkrijk


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar het Verenigd Koninkrijk zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over het Verenigd Koninkrijk. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Londen te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.