Hoelang is het vliegen naar Wellington Nieuw-Zeeland

Afstand

18634 km

Vanaf Amsterdam naar Wellington

(via Narita (Tokyo) & Auckland)

24 uur 3 min

Vliegveld

Wellington International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Wellington
19°C

Wellington

Hoelang is het vliegen naar Wellington

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en daarmee de zuidelijkste hoofdstad ter wereld. De stad ligt in het zuiden op het noordereiland en met mooi weer kan je het zuidereiland zien liggen. Wellington is de filmstad van Nieuw-Zeeland, en heeft als bijnaam Wellywood. Er is sprake geweest van een groot bord, net als dat van Hollywood. Maar daar waren ze het in Hollywood niet mee eens. Wellington heeft een film- en theaterindustrie van wereldklasse. Het is tevens de woonplaats van Peter Jackson, die met zijn verfilming van Lord of the Rings en de Hobbit Nieuw-Zeeland op de filmkaart heeft gezet. Bij een bezoek aan Nieuw-Zeeland mag Wellington zeker niet op het lijstje ontbreken. Als je geïnteresseerd bent in de filmlocaties kun je verschillende tours doen, of een gidsje kopen met uitleg over welke scene waar is opgenomen. In Wellington is er heel veel te beleven, bijvoorbeeld een bezoekje aan het museum Te Papa, dit is een goede introductie aan de Maori kultuur en Nieuw-Zeeland. Het mooie is, dit museum is gratis, maar een donatie wordt gewaardeerd.

Outdoors

De Kiwi’s houden van het buitenleven, en Wellington heeft ook genoeg aan parken, boulevards en wandeltochten. Vanuit het centrum loop je zo Mount Vic op, Mount Victoria ligt pal naast het CBD (Central Business District) en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht. Onderweg kun je ook nog filmlocaties zien van de eerste LOTR film. Nier ver zijn de red rocks, hier woont een zeehonden groep en kun je heerlijk wandelen. Neem wel genoeg eten, drinken en zonnebrandcreme mee.

Wellington heeft ook een botanische tuin, op een heuvel gelegen. Hier kun je te voet naartoe of met de cable car. De Wellington Cable Car is een van de bekendste toeristische trekpleisters van de stad. De stad staat bekend om zijn cable cars, ongeveer 300 huizen hebben hun eigen cable car.

Feesten

Het nachtleven in Wellington is vrijdag en zaterdag de plek waar de feestbeesten samenkomen, er is veel te beleven en de kiwi's gaan ook echt los. Courtenay Place is de place to be. En na ‘t feesten zijn er genoeg plekken waar je nog kunt eten, van chinees tot pizza, keuze te over! Doordeweeks is er een gigantisch contrast, downtown is dan echt uitgestorven. En ook qua winkelen is het een walhalla. Wellington heeft veel kleine boetiekjes, je vind daar zeker iets wat niet iedereen ook heeft.

Aangezien Nieuw-Zeeland op het zuidelijk halfrond ligt is het in Wellington zomer als het in Nederland winter is. Zoals de bijnaam van Wellington: Windy Wellington doet vermoeden kan het hier behoorlijk waaien. In de winter kan zowel op ‘t noorder- als het zuidereiland geskied worden. Altijd al op een vulkaan willen wintersporten? In Nieuw-Zeeland kan het! Je kunt hier trouwens veel verschillende sporten uitproberen; het wordt ook wel de geboorteplaats van extreem sporten genoemd! Commercieel bungyjumpen werd als eerste in de buurt van Queenstown uitgeprobeerd . En Zorbing komt uit Rotorua, een grote opblaasbal waar je in kunt, en dan laat je je van een berg afrollen. Iets minder adrenaline krijg je van wandelen, en wandelingen zijn er op beide eilanden, waarvan op het noordereiland de Tongariro Crossing als bekendste een dags wandeling te doen is. Er zijn op beide eilanden ook meerdaagse wandelingen te doen.

Vliegen naar Wellington vanuit Nederland? Dan zal je moeten overstappen. Meestal zal de vlucht via Dubai, Hong Kong, Kuala Lumpur of Singapore zijn. Een andere optie is een stopover, een paar dagen onderbreking van je reis kan een leuek onderbreking zijn van zo een lange vliegreis.

Hoelang is het vliegen naar Wellington

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Wellington?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Nieuw-Zeeland.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Nieuw-Zeeland 5,9 Nieuw-Zeelandse dollar (omgerekend: 3.64 euro) kost. Dit is 5.51% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Wellington betaal je met de Nieuw-Zeelandse dollar omgerekend 3.64 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 5,9 Nieuw-Zeelandse dollar / 3,45 euro = 1.71 Nieuw-Zeelandse dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.59 Nieuw-Zeelandse dollar per euro. Kortom, de Nieuw-Zeelandse dollar staat momenteel 7% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Nieuw-Zeeland


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Nieuw-Zeeland zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Nieuw-Zeeland. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Wellington te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.