Hoelang is het vliegen naar Sotsji Rusland

Afstand

3004 km

Vanaf Amsterdam naar Sotsji

(via Minsk)

4 uur 32 min

Vliegveld

Sochi Adler International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Sotsji
16°C

Sotsji

Hoelang is het vliegen naar Sotsji

Sotsji is een van de belangrijkste Russische badplaatsen en staat bekend als de Russische Riviera. De stranden, het weer en de geneeskrachtige bronnen trekken jaarlijks 4 miljoen bezoekers. Veel rijke Russen hebben hier een extra huis. In Sotsji is de stalinistische architectuur goed herkenbaar. Verder heeft Sotsji een aantal schitterende parken en monumenten. De natuur rondom Sotsji is erg mooi en vanuit de stad kun je de Kaukasus zien liggen.

Naast een bekende badplaats staat Sotsji ook bekend als sportstad. Sotsji heeft de Formule 1 naar zich toe getrokken en zal de aankomende 7 jaar de Grand Prix van Rusland gaan verzorgen. In 2014 zijn hier de Olympische winterspelen gehouden. De meeste sporten kunnen worden uitgeoefend in de stad zelf. Voor het skiën kan men terecht in het nabijgelegen Krasnaja Paljana waar het aanzienlijk koeler is, waardoor de pistes er mooi bij liggen. 

Het klimaat in Sotsji is subtropisch en kent daarom zachte winters.

De stad heeft een veerbootverbinding met Istanboel en andere grote steden in de regio. Sotsji heeft een luchthaven genaamd Adler-Sotsji. De stad heeft vliegverbindingen met vele steden in Rusland, maar ook met steden in Europa. Vanuit Moskou vertrekt ieder uur een vliegtuig richting Sotsji.

Hoelang is het vliegen naar Sotsji

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Sotsji?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Rusland.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Rusland 114 Russische roebel (omgerekend: 1.42 euro) kost. Dit is 58.84% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Sotsji betaal je met de Russische roebel omgerekend 1.42 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 114 Russische roebel / 3,45 euro = 33.04 Russische roebel per euro. De koers op 1 januari 2016 is 79.28 Russische roebel per euro. Kortom, de Russische roebel staat momenteel 139% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Rusland


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Rusland zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Rusland gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Rusland. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), tuberculose, tekenencefalitis en Japanse encefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Rusland gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree en een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Sotsji te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.