Hoelang is het vliegen naar Moskou Rusland

Afstand

2209 km

Vanaf Amsterdam naar Moskou

(via Berlijn)

3 uur 35 min

Vliegveld

Domodedovo International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Moskou
9°C

Moskou

Hoelang is het vliegen naar Moskou

Moskou, hoofdstad van Rusland. De stad bied een enorme hoeveelheid aan bezienswaardigheden en trek hier dan ook een paar dagen voor uit. Enkele highlights zijn uiteraard de aan het Rode plein gelegen mausoleum van Lenin, Kremlin, Sint-Basiliuskathedraal en het luxe warenhuis GUM.

Naast al het moois boven de grond heeft Moskou absoluut het mooiste metrostelsel  ter wereld. Lange marmeren gangen en kroonluchters versieren de stations. Vooral metrostation Kievskaja is het bekijken waard. Moskou heeft een uitgebreid metrostelsel waarvan ruim 10 miljoen dagelijks gebruik maken. Naast het metrostelsel heeft Moskou een goed geregeld bussen-netwerk waarvoor je al voor ongeveer 50 cent een kaartje hebt.

Moskou heeft veel nachtclubs, alhoewel de prijs hoger ligt dan in andere Europese steden zijn clubs zoals de First, waar de Russische miljonairs graag komen, de Zona, L’eto en Infiniti zeker een bezoekje waard.

Moskou heeft een aantal luchthavens, de grooste zijn: Domodedovo International Airport, Vnukovo International Airport, Bykovo Airport en Sheremetyevo International Airport.

Hoelang is het vliegen naar Moskou

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Moskou?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Rusland.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Rusland 114 Russische roebel (omgerekend: 1.42 euro) kost. Dit is 58.84% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Moskou betaal je met de Russische roebel omgerekend 1.42 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 114 Russische roebel / 3,45 euro = 33.04 Russische roebel per euro. De koers op 1 januari 2016 is 79.28 Russische roebel per euro. Kortom, de Russische roebel staat momenteel 139% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Rusland


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Rusland zijn er geen verplichte vaccinaties.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php:319 Stack trace: #0 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/controller/calculate_do/calculate_do.controller.php(436): include() #1 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/docroot/index.php(117): include('/var/www/prod/2...') #2 {main} thrown in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php on line 319