Hoelang is het vliegen naar Ottawa Ontario Canada

Afstand

5654 km

Vanaf Amsterdam naar Ottawa Ontario

(via Montreal Quebec)

7 uur 27 min

Vliegveld

Macdonald-Cartier International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Ottawa Ontario
-1°C

Ottawa Ontario

Hoelang is het vliegen naar Ottawa Ontario

Ottawa hoofdstad van Canada. Ottawa is met in de winter een lust voor het oog. Eenmaal met sneeuw bedekt is het er net een sprookjesland. Langlauf routes en schaatsbanen en nabij gelegen skipistes maken het een echt wintersport resort. In de tijd voor kerst is Ottowa leuk verlicht en maakt de sfeer compleet. Ottowa heeft mooie winkelcentra en het bekende du Lac-Leamy Casino. Kleed je wel goed aan, want -10 in januari is geen zeldzaamheid.

In de zomermaanden is het lekker warm in Ottowa, niet te gek, veel warmer dan 30 graden wordt het er niet.

Het openbaar vervoer is goed geregeld in Ottowa dit maakt het een prettige stad om te bezoeken. Een fiets huren is ook een leuk alternatief om de stad te leren verkennen, net als in nederland liggen er keurige fietspaden zodat je je veilig per fiets kunt verplaatsen.

Ottawa heeft een aantal vliegvelden in de buurt maar het grootste vliegveld, dat veelal internationaal gebruikt wordt is Macdonald-Cartier International Airport

Hoelang is het vliegen naar Ottawa

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Ottawa Ontario?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Canada.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Canada 5,84 Canadese dollar (omgerekend: 3.86 euro) kost. Dit is 11.88% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Ottawa Ontario betaal je met de Canadese dollar omgerekend 3.86 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 5,84 Canadese dollar / 3,45 euro = 1.69 Canadese dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.5 Canadese dollar per euro. Kortom, de Canadese dollar staat momenteel 11% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Canada


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Canada zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Canada. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over rabiës (hondsdolheid). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Ottawa Ontario te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.