Hoelang is het vliegen naar Tokyo Japan

Afstand

9671 km

Vanaf Amsterdam naar Tokyo

(via Izumisano / Tajiri / Sennan)

12 uur 32 min

Vliegveld

Tokyo International Airport (Haneda)

Foto wijzigen
Het weer in Tokyo
8°C

Tokyo

Hoelang is het vliegen naar Tokyo

Tokyo, is de grootste stad ter wereld, het aantal inwoners wordt geschat op rond 38 miljoen. Om Tokyo te bekijken heb je wel even nodig, van enorme wolkenkrabbers, de Tokyo Tower, de Rainbow bridge, tot de diverse typisch Japanse en hypermoderne gebouwen, je kijkt hier je ogen uit! En niet alleen vanwege de bezienswaardigheden, ook de mensen zijn bijzonder, je zult in Tokyo niet aangestaard worden, want daar zijn ze wel gewend aan gaijin, jin – persoon- gai van buiten. Als je wilt zeggen dat je een Nederlander bent zeg je Olanda-jin. Maar ga je buiten Tokyo, kan het zijn dat je hele bijzondere reacties krijgt van mensen. Mensen die je roepen, of ineens op je af komen lopen. Sta je met je plattegrond te klooien kan het ook zijn dat ineens iemand naar je toe komt, in het Japans vraagt wat je zoekt en je heel graag wilt helpen. Ongekende vriendelijkheid en een uiterst warm welkom kun je in Japan verwachten.

Ook bijzonder is het vervoer in Tokyo, elke grote stad kan hier een voorbeeld aan nemen. Het trein- metro- weg- en luchtverkeer is om door een ringetje te halen. Per dag gebruiken er ruim 7 miljoen passagiers het metro systeem van Tokyo. Onder de grond alleen al kun je je in Tokyo een dag vermaken. Voor de grap zou je eens tijdens de spits moeten gaan reizen. Er staan op het perron mannetjes met witte handschoenen de mensen de metro in te 'duwen'. Het is superefficiënt, grenzend aan het bizarre. De mensen staan netjes in een rij, die rij gaat een trap op en blijft bijna steeds in beweging. Het is net alsof iedereen op een lopende band staat. Een metro is vol, direkt erachter komt er weer een. En weer een. En weer een...

Wat te doen in Tokyo...??

Je kunt je dus heel erg makkelijk in de stad verplaatsen, van Shinjuku naar Harajuku, van Asakusa naar Ginza. Tokyo is zo gigantisch en bijzonder, overal valt wel wat te zien. In Harajuku kun je op jacht naar een Harajuku-girl voor een foto, of hondjes kijken in het park. Die hebben vaak kleren aan, en ze zien er soms echt of heel belachelijk of heel schattig uit, ’t is maar net waar je van houdt. Tijdens je verblijf in Japan kom je ongetwijfeld nog wel een ‘hondenkledingwinkel’ tegen. Winkelen in Harajuku overigens is gaaf, er zitten bijzondere winkels met niet alledaagse collecties. Let wel; het wordt geen goedkope shopping middag! Maar alleen window shoppen is daar ook al leuk. Tokyo is sowieso een van de duurste steden ter wereld, ook iets om rekening mee te houden als je je reisbudget berekend.

Een andere must see is Edo Castle, bij het centraal station. Er staan verschillende Japanse huizen van vroeger, er is een mooi park, mèt koi karpers, en mooie uitzichten over de stad. Als je van uitzicht houdt is de Tokyo Tower ook leuk om te bezoeken. Als je aan het eind van de dag gaat heb je het voordeel Tokyo bij daglicht en bij zonsondergang te zien.

Oishi desne?!

Lekker he? In Japan vindt je qua eten alles wat wij ook kennen en nog veel meer! Wat zij daar doen is iets wat al bestaat verbeteren. Bij de bakker vind je heerlijke croisants, maar lekkerder dan in Frankrijk. Pizza en patat smaakt ook super. Maarja, dat kennen wij al. Het is wel anders natuurlijk. Maar probeer eens takoyaki, oftwel octopus ballen. Dit zijn deegballen met stukjes octopus, die eet je met Japanse mayonaise, bbq saus en gedroogde bonito schilfers. Sushi moet je natuurlijk ook proberen. Nouja niks moet, maar zeg je Japan dan zeg je sushi.

Ga je de hele dag de hort op en wil je wat in je rugzak meenemen, dan is onigiri makkelijk mee te nemen. In de supermarkt zie je in het koelvak van die triangel vormige pakketjes met zeewier. Daarin zit rijst met een vulling in het midden. Die vulling kan van alles zijn. Maar als je een makkelijke eter bent, en graag nieuwe dingen probeert is Japan sowieso een geweldige bestemming! Ziek wordt je er niet, de hygiene standaards zijn beter dan in Nederland.

Dagje uit...

Naast architectuur heeft Tokyo ook een aantal mooie stadsparken die een bezoekje zeker waard zijn. Bijvoorbeeld Ueno park, Shinjuku Gyoen en Kansen-en park. Wil je een paar dagen weg, dan is Mount Fuji, of, zoals de Japanners hem liefkozend noemen, Fuji san, aan te raden. Het is ongeveer op 3 uur met de trein, je stapt uit in Kawaguchiko. Hier vind je ook genoeg accommodatie. Kijk wel even in welke periode je er bent, in ‘Golden Week’ hebben alle Japanners vrij, en dat is als de sakura, de kersenbloesems, in bloei staan. Spontaan ergens overnachten lukt bijna niet, je zult vooraf moeten reserveren.

Een ander park in de buurt van Tokyo is Disneyland! Voor de liefhebber ook een geweldige dag uit, het ligt in de Chiba prefectuur en is vanaf Tokyo makkelijk te bereiken.

In het nabij gelegen Ota bevindt zich de luchthaven Haneda, welke voornamelijk voor binnenlandse vluchten wordt gebruikt. De luchthaven Narita is de poort voor het internationale luchtverkeer.

Hoelang is het vliegen naar Tokyo

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Tokyo?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Japan.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Japan 370 Japanse yen (omgerekend: 2.9 euro) kost. Dit is 15.94% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Tokyo betaal je met de Japanse yen omgerekend 2.9 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 370 Japanse yen / 3,45 euro = 107.25 Japanse yen per euro. De koers op 1 januari 2016 is 131.04 Japanse yen per euro. Kortom, de Japanse yen staat momenteel 22% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Japan


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Japan zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Japan. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), tekenencefalitis en Japanse encefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Japan gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Tokyo te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.