Hoelang is het vliegen naar Hong Kong China

Afstand

9275 km

Vanaf Amsterdam naar Hong Kong

(direct)

11 uur 24 min

Vliegveld

Hong Kong International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Hong Kong
29°C

Hong Kong

Hoelang is het vliegen naar Hong Kong

Hong Kong is een speciale regio van China en was tot 1 juli 1997 een Britse kolonie. Hong Kong valt dus officieel wel onder China maar houdt er zijn eigen regeltjes op na. Hong Kong is de plaats die wordt omschreven als ‘East meets West’ en dit zie je terug aan de typisch Chinese gebruiken en de westerse invloeden die Hong Kong heeft overgehouden aan de tijd dat Hong Kong nog een Britse kolonie was. De stad heeft enorm veel bezienswaardigheden die variëren van prachtige Daoïstische of Boeddhistische tempels zoals de Linnonnenklooster tot de moderne wolkenkrabber van ‘The bank of China’. De wolkenkrabbers zorgen gezamenlijk voor een imponerende skyline.

Hong Kong heeft een groot aantal winkelcentra, een van de grootste is de Causeway Bay waar je werkelijk alles kunt krijgen. .Nouja.. kopen.

De temperatuur in Hong Kong is in de maanden april tot oktober gemiddeld tussen de 22 en 28 graden. De zomers zijn warm tot heet, de temperatuur kan oplopen tot 35-36 graden in juni juli of augustus. In dezelfde maanden zal het hier ook meer regenen dan in de winter. De winters in Hong Kong zijn zacht. En het vriespunt wordt eigenlijk zelden bereikt.

Het openbaar vervoer in de stad is prima verzorgd, bus, metro, tram en trein rijden af en aan om iedereen te kunnen vervoeren. Mocht dit niet helemaal je ding zijn, dan rijden er voldoende taxi’s

De Luchthaven van Hongkong: Hong Kong International Airport is een van de grootste luchthavens van de wereld en ligt op een kunstmatig eiland

 

Hoelang is het vliegen naar Hong Kong

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Hong Kong?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in China.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in China 17,6 Chinese Yuan (omgerekend: 2.5 euro) kost. Dit is 27.54% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Hong Kong betaal je met de Chinese Yuan omgerekend 2.5 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 17,6 Chinese Yuan / 3,45 euro = 5.1 Chinese Yuan per euro. De koers op 1 januari 2016 is 7.07 Chinese Yuan per euro. Kortom, de Chinese Yuan staat momenteel 38% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor China


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In China zijn er geen verplichte vaccinaties.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php:319 Stack trace: #0 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/controller/calculate_do/calculate_do.controller.php(436): include() #1 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/docroot/index.php(117): include('/var/www/prod/2...') #2 {main} thrown in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php on line 319