Hoelang is het vliegen naar Boa Vista Kaapverdië

Afstand

4698 km

Vanaf Amsterdam naar Boa Vista

(via Lissabon)

6 uur 47 min

Vliegveld

Rabil International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Boa Vista
24°C

Boa Vista

Hoelang is het vliegen naar Boa Vista

Boa Vista, dat ‘Mooi uitzicht’ betekent, is een eiland dat onderdeel uitmaakt van de Kaapverdische eilanden en is het meest oostelijk gelegen van de 10 eilanden. De eilandengroep ligt ter hoogte van Senegal ongeveer 450Km vanaf het continent Afrika. Boa Vista heeft een aantal mooie stranden en is erg populair bij toeristen die doorgaans verblijven in luxueuze hotels. In, op en aan het water is er genoeg te doen. Snorkelen, speedboot varen of gewoon lekker met je voetjes in het zand!

Het weer in Boa Vista is doorgaans zeer aantrekkelijk te noemen. Gedurende het hele jaar ligt de temperatuur rond de 23-26 graden, in de maanden augustus september oktober word het ietsje warmer. Het regent er zelden. Slechts een paar dagen per jaar valt er een beetje naarslag.

Het vliegveld van Boa Vista ligt ongeveer 5 kilometer ten oosten van Sal Rei.

Hoelang is het vliegen naar Boa Vista

Vaccinaties voor Kaapverdië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Kaapverdië zijn de volgende vaccinaties verplicht: cholera.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Kaapverdië gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Kaapverdië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), ZIKA-virus, tuberculose en dengue (knokkelkoorts). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Kaapverdië komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Kaapverdië gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Boa Vista te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.