Hoelang is het vliegen naar Rio de Janeiro Brazilië

Afstand

9559 km

Vanaf Amsterdam naar Rio de Janeiro

(direct)

11 uur 42 min

Vliegveld

Galeão-Antonio Carlos Jobim International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Rio de Janeiro
33°C

Rio de Janeiro

Hoelang is het vliegen naar Rio de Janeiro

Rio de Janeiro, beroemd om de drukbezochte stranden zoals, Copacabana en Ipanema. Maar ook het standbeeld van Christus op de 710 meter hoge Corcovado dat is opgenomen in de New 7 Wonders of the World. Daarnaast is Carnaval ook onlosmakelijk verbonden aan Rio de Janeiro, ieder jaar barst er een groot feest los waar veel mensen de parade komen bekijken . Verder heeft Rio midden in de stad een stuk regenwoud, het Tijucawoud, Er zijn hier veel bedreigde diersoorten te vinden.

Het weer in Rio de Janeiro is subtropisch en daarmee een heerlijke plek om van het voorjaar tot het najaar te bivakkeren. De winters zijn zacht dus echt koud krijg je het niet in Rio.

Tijdens de zomer van 2014 zal in Brazilië het WK voetbal worden gespeeld. Ook de stad Cuiaba maakt onderdeel uit van dit spektakel.

De steden die onderdeel uitmaken van het WK in Brazilie zijn:

Rio beschikt over vijf lichthavens waarvan er twee voor internationale doeleinde worden gebruikt. De grootste is Galeão - Antônio Carlos Jobim en Santos-Dumont welke slechts 2 km verwijderd is van het centrum. Samen verwerken zei ruim 12 miljoen passagiers per jaar.

 Hoelang is het vliegen naar Rio de Janeiro

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Rio de Janeiro?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Brazilië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Brazilië 13,5 Braziliaanse real (omgerekend: 3.12 euro) kost. Dit is 9.57% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Rio de Janeiro betaal je met de Braziliaanse real omgerekend 3.12 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 13,5 Braziliaanse real / 3,45 euro = 3.91 Braziliaanse real per euro. De koers op 1 januari 2016 is 4.3 Braziliaanse real per euro. Kortom, de Braziliaanse real staat momenteel 9% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Brazilië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Brazilië zijn er geen verplichte vaccinaties.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php:319 Stack trace: #0 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/controller/calculate_do/calculate_do.controller.php(436): include() #1 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/docroot/index.php(117): include('/var/www/prod/2...') #2 {main} thrown in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php on line 319