Hoelang is het vliegen naar Dubai Verenigde Arabische Emiraten

Afstand

5168 km

Vanaf Amsterdam naar Dubai

(direct)

6 uur 59 min

Vliegveld

Dubai International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Dubai
18°C

Dubai

Hoelang is het vliegen naar Dubai

Dubai, één van de meest bezochte steden in de wereld en ontvangt nagenoeg 15 miljoen toeristen per jaar. De stad bied zeer exclusieve bezienswaardigheden. Het palmeiland, gigantische wolkenkrabbers aan de Dubai Marina, het Burj Al Arab (het zeer luxueuze hotel dat aan een zeilboot moet denken) Uiteraard het Burj Khalifa dat momenteel het hoogste gebouw ter wereld is en maar liefst 828 meter hoog is. Het grootste winkelcentrum ter wereld The Dubai Mall dat slechts een van de ruim 70 winkelcentra is van de stad. Dubai wordt mede hierdoor ook wel het winkelcentrum van het Midden-Oosten genoemd.

Dubai heeft een woestijnklimaat, gedurende het hele jaar wordt het overdag zelden kouder dan een graad of 15. Regen hoef je in de maanden april t/m november eigenlijk niet te verwachten. In deze zelfde periode wordt het regelmatig heter dan 40 graden.

De metro is zeer modern en wordt nog steeds uitgebreid. Het is wel even wat anders dan in Nederland. Sta niet gek te kijken als de metro niet rijd op een vrijdag ochtend of dat er ruimtes zijn speciaal voor vrouwen. Dubai is een islamitisch land en daar houden ze zich graag aan. Veel van de wegen in Dubai zijn spliksplinter nieuw en er is direct nagedacht over een efficiënt openbaar vervoer. Verder beschikt Dubai over een kleine 3000 taxi’s

Dubai International Airport is naast een belangrijke bestemming voor veel internationale vluchten ook een belangrijke overstaplocatie. De tweede luchthaven van Dubai, het Al Maktoum International Airport is de thuisbasis van Emirates. Samen verwerken de vliegvelden ruim 50 miljoen passagiers per jaar.

 Hoelang is het vliegen naar Dubai

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Dubai?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Verenigde Arabische Emiraten.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Verenigde Arabische Emiraten 13 VAE-dirham (omgerekend: 3.29 euro) kost. Dit is 4.64% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Dubai betaal je met de VAE-dirham omgerekend 3.29 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 13 VAE-dirham / 3,45 euro = 3.77 VAE-dirham per euro. De koers op 1 januari 2016 is 3.99 VAE-dirham per euro. Kortom, de VAE-dirham staat momenteel 5% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Verenigde Arabische Emiraten


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Verenigde Arabische Emiraten zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Verenigde Arabische Emiraten gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Verenigde Arabische Emiraten. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid) en BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Verenigde Arabische Emiraten gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions en stopmiddel diaree mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Dubai te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.