Hoelang is het vliegen naar Los Angeles Verenigde Staten

Afstand

8955 km

Vanaf Amsterdam naar Los Angeles

(direct)

11 uur 4 min

Vliegveld

Los Angeles International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Los Angeles
18°C

Los Angeles

Hoelang is het vliegen naar Los Angeles

Los Angeles of L.A., is de op een na grootste stad van de Verenigde Staten. Met bijna 4 miljoen inwoners in de stad en ruim 17 miljoen in heel Los Angeles is het een gigantische stad. En als je LA zegt, zeg je Rodeo Drive, palmbomen, gangs, musea, China town en natuurlijk alles wat met films te maken heeft. Hollywood, the walk of fame. Er zijn tal van filmstudio’s, natuurlijk 20th Century Fox, MGM en Warner Bros, maar er zijn er nog veel meer. De bekendste studio´s die je kunt bezoeken zijn de Universal Studio´s. Ook deze zijn te bezoeken, maar er er wordt wel een forse entreeprijs gevraagd.

Beverly Hills is nog zo’n begrip. Daar waar de rich and famous hun optrekjes hebben, waar een serie over geproduceerd is, 90210. Je kunt hier ook een bustour doen, en zo kom je er achter wie waar woont. En heel misschien kom je nog wel een beroemdheid tegen!

Méér dan alleen maar film

Los Angeles is een walhalla voor filmliefhebbers, maar als film niet je ding is, kun je hier ook genoeg beleven. Er zijn vele musea bijvoorbeeld de MOCA (Museum of Contemporary Art) of het Getty. Het Getty vind je in west L.A. en de MOCA is downtown. Er zijn veel kunstmusea in L.A., van modern tot volkskunst. Uit de buurt van L.A. vind je ook verschillende interessante bezienswaardigheden, bijvoorbeeld de spookstad Calico, op ongeveer 2 uur rijdenvanaf L.A. Er is daar begin 1881 veel zilver gevonden, en toen de zilverprijs kelderde zijn de mensen weggegaan. In de jaren ‘50 is het stadje opgekocht en 5 gebouwen zijn gerenoveerd zoals deze er in 1880 uit hebben gezien. Wil je meer leren over de native americans, dan kun je naar het Catalina Island Museum. Hier vind je kunst, aardewerk, tegels, foto’s en nog veel meer, de collectie beslaat vanaf 1880 tot het heden. Er gaat een ferry vanaf Long Beach.

In de omgeving vind je ook een aantal zogenaamd airplane boneyards, waar uitgerangeerde vliegtuigen geparkeerd staan, en waar af en toe een onderdeel uitgehaald wordt als er bij een vliegtuig dat nog gebruikt wordt iets kapot is. Deze boneyards zijn niet altijd open voor publiek, dus het is aan te raden het vooraf uit te zoeken.

Beachbums and rollerskates

Katy Perry zong er al over; Californian Gurls: ‘I know a place, where the grass is really greener, warm, wet and wild, there must be something in the water…’ California is een paradijs als je van het strand en mooie mensen houdt; het beeld van schaars geklede dames op rollerskates, of gespierde zongebruinde beachvolleyballers.. Het weer in Californie leent zich perfect voor zonaanbidden en is in de zomer maanden fantastisch; o.a. de stranden van Santa Monica, Malibu en Venice stromen dan weer vol. In de winter wordt het niet veel kouder dan een graad of 10.

Tijdens je bezoek aan Los Angeles een gokje wagen in Las Vegas? Maak er dan een meerdaagse trip van, want het is ongeveer 445 kilometer heen, en dan moet je ook nog terug. Voor degenen die het niet erg vinden om in een auto te zitten is dit prima te doen. Met het vliegtuig kun je ook, dan ben je er in 1 uur en 5 minuten.

Het belangrijkste vliegveld van Los Angeles is Los Angeles International Airport (LAX). Het op vijf na drukste commerciële vliegveld in de wereld en het op twee na drukste in de Verenigde Staten

Andere in de nabijheid gelegen grote commerciële vliegvelden zijn:

 

(ONT) LA/Ontario International Airport

(BUR) Bob Hope Airport

(LGB) Long Beach Airport

(SNA) John Wayne Airport

(CPM) Compton/Woodley Airport

(PMD) Palmdale Regional Airport

 

Hoelang is het vliegen naar Los Angeles

 

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Los Angeles?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Verenigde Staten.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Verenigde Staten 4,93 Amerikaanse Dollar (omgerekend: 4.59 euro) kost. Dit is 33.04% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Los Angeles betaal je met de Amerikaanse Dollar omgerekend 4.59 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 4,93 Amerikaanse Dollar / 3,45 euro = 1.43 Amerikaanse Dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.09 Amerikaanse Dollar per euro. Kortom, de Amerikaanse Dollar staat momenteel 24% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Verenigde Staten


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Verenigde Staten zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Verenigde Staten. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over rabiës (hondsdolheid) en dengue (knokkelkoorts). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Los Angeles te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.