Hoelang is het vliegen naar Ho Chi Minh City Vietnam

Afstand

9862 km

Vanaf Amsterdam naar Ho Chi Minh City

(via Almaty)

13 uur 37 min

Vliegveld

Tan Son Nhat International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Ho Chi Minh City
26°C

Ho Chi Minh City

Hoelang is het vliegen naar Ho Chi Minh City

Ho Chi Minhstad voorheen bekend als Saigon is de grootste stad in Vietnam en ligt op de westelijke oever van de Sài. De stad telt ongeveer 8 miljoen inwoners.Jaarlijks trekt Ho Chi Minhstad veel toeristen die afkomen op allerlei bezienswaardigheden. de stad heeft hieraan een grote diversiteit. Hoge wolkenkrabbers, het winkelcentrum Ben Thành de Vĩnh Nghiêm pagode tot de Chinese buurt. Verder telt Ho Chi Minhstad een aantal amusementsparken die zeer de moeite waard zijn.

Ho Chi Mihnstad heeft een tropisch klimaat en kent eigenlijk maar twee seizoenen, de regentijd en een droge periode. De regentijd duurt van mei t/m november. Gedurende het hele jaar is de temperatuur ongeveer 27-30 graden 
De stad is in rap tempo gegroeid en de infrastructuur is daar niet helemaal tegen bestand. In het centrum loopt het verkeer regelmatig helemaal vast. Tussen de stilstaande auto’s maneuvreren de scooterrijders om de chaos compleet te maken. De bus pakken heeft over het algemeen niet zo veel zin, deze sluit gewoon achteraan in de file. Om dit probleem een halt toe te roepen is er begonnen aan een Metrostelsel. Per spoor is Ho Chi Minhstad verbonden met Hanoi

Ten noorden van de stad ligt de luchthaven Tan Son Nhat dat per jaar meer dan 15 miljoen passagiers verwerkt. Aangezien niet alleen de stad in rap tempo groeit maar ook de toestroom aan toeristen is er begonnen aan een groot vliegveld in de buurt dat zeker 100 miljoen passagiers per jaar zou moeten kunnen verwerken. De verwachtging is dat dit vliegveld in 2020 in gebruik kan worden genomen.

Hoelang is het vliegen naar Ho Chi Mihnstad

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Ho Chi Minh City?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Vietnam.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Vietnam 60000 Vietnamese dong (omgerekend: 2.48 euro) kost. Dit is 28.12% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Ho Chi Minh City betaal je met de Vietnamese dong omgerekend 2.48 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 60000 Vietnamese dong / 3,45 euro = 17391.3 Vietnamese dong per euro. De koers op 1 januari 2016 is 24035.33 Vietnamese dong per euro. Kortom, de Vietnamese dong staat momenteel 38% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Vietnam


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Vietnam zijn er geen verplichte vaccinaties.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php:319 Stack trace: #0 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/controller/calculate_do/calculate_do.controller.php(436): include() #1 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/docroot/index.php(117): include('/var/www/prod/2...') #2 {main} thrown in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php on line 319