Hoelang is het vliegen naar Ho Chi Minh City Vietnam

Afstand

9862 km

Vanaf Amsterdam naar Ho Chi Minh City

(via Almaty)

13 uur 37 min

Vliegveld

Tan Son Nhat International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Ho Chi Minh City
32°C

Ho Chi Minh City

Hoelang is het vliegen naar Ho Chi Minh City

Ho Chi Minhstad voorheen bekend als Saigon is de grootste stad in Vietnam en ligt op de westelijke oever van de Sài. De stad telt ongeveer 8 miljoen inwoners.Jaarlijks trekt Ho Chi Minhstad veel toeristen die afkomen op allerlei bezienswaardigheden. de stad heeft hieraan een grote diversiteit. Hoge wolkenkrabbers, het winkelcentrum Ben Thành de Vĩnh Nghiêm pagode tot de Chinese buurt. Verder telt Ho Chi Minhstad een aantal amusementsparken die zeer de moeite waard zijn.

Ho Chi Mihnstad heeft een tropisch klimaat en kent eigenlijk maar twee seizoenen, de regentijd en een droge periode. De regentijd duurt van mei t/m november. Gedurende het hele jaar is de temperatuur ongeveer 27-30 graden 
De stad is in rap tempo gegroeid en de infrastructuur is daar niet helemaal tegen bestand. In het centrum loopt het verkeer regelmatig helemaal vast. Tussen de stilstaande auto’s maneuvreren de scooterrijders om de chaos compleet te maken. De bus pakken heeft over het algemeen niet zo veel zin, deze sluit gewoon achteraan in de file. Om dit probleem een halt toe te roepen is er begonnen aan een Metrostelsel. Per spoor is Ho Chi Minhstad verbonden met Hanoi

Ten noorden van de stad ligt de luchthaven Tan Son Nhat dat per jaar meer dan 15 miljoen passagiers verwerkt. Aangezien niet alleen de stad in rap tempo groeit maar ook de toestroom aan toeristen is er begonnen aan een groot vliegveld in de buurt dat zeker 100 miljoen passagiers per jaar zou moeten kunnen verwerken. De verwachtging is dat dit vliegveld in 2020 in gebruik kan worden genomen.

Hoelang is het vliegen naar Ho Chi Mihnstad

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Ho Chi Minh City?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Vietnam.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Vietnam 60000 Vietnamese dong (omgerekend: 2.48 euro) kost. Dit is 28.12% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Ho Chi Minh City betaal je met de Vietnamese dong omgerekend 2.48 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 60000 Vietnamese dong / 3,45 euro = 17391.3 Vietnamese dong per euro. De koers op 1 januari 2016 is 24035.33 Vietnamese dong per euro. Kortom, de Vietnamese dong staat momenteel 38% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Vietnam


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Vietnam zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Vietnam gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Vietnam. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, buiktyfus, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), ZIKA-virus, tuberculose, dengue (knokkelkoorts), schistosomiasis en Japanse encefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Vietnam komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Vietnam gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Ho Chi Minh City te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.