Hoelang is het vliegen naar Kaapstad Zuid-Afrika

Afstand

9687 km

Vanaf Amsterdam naar Kaapstad

(direct)

11 uur 50 min

Vliegveld

Cape Town International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Kaapstad
16°C

Kaapstad

Hoelang is het vliegen naar Kaapstad

Kaapstad is vanwege de ligging aan de voet van de beroemde tafelberg een populaire internationale bestemming voor toeristen. In Kaapstad zij zowel de Nederlandse als Engelse sporen nog goed te herkennen. De stad kent een aantal bezienswaardigheden waaronder het Kirstenbosch National Botanical Garden, het Two oceans Aquarium en Kasteel de Goede hoop. Verder heeft Kaapstad een aantal prachtige stranden waar je heerlijk kan bijkomen, surfen of genieten van de zonsondergang. Zwemmen kun je het beste bij False Bay doen, hier stroomt het warmere water van de Indische oceaan aan op het strand.  Bij het strand van Camps Bay kun je leuk uitgaan en heeft veel trendy eetgelegenheden. Iets dat je misschien zo snel zou verwachten in Afrika zijn de pinguïns en kun je vinden bij Boulders Bay.

De echte waaghalzen kunnen paragliden vanaf Lion’s head en genieten van een adembenemend uitzicht.

Kaapstad is het eindpunt, of het begin, van de Trans-Afrikaweg (4) die loopt van Cairo naar Kaapstad en is ruim 10.000km lang.

Kaapstad heeft een mediterraan klimaat en kent daarom milde winters en vrij warme zomers. Het kan ook aanzienlijk regenen in de maanden april –september. Aangezien Kaapstad in het zuidelijk halfrond ligt is het daar in deze periode winter. In de (daar) zomermaanden  is het tussen de 20 en 30 graden en regent het nauwelijks. Kortom de ideale periode om het vliegtuig richting Kaapstad te pakken!

De internationale luchthaven van Kaapstad (Cape Town International Airport) is de op 1 na grootste luchthaven in het land en ligt ongeveer 22 kilometer ten oosten van Kaapstad

Hoelang is het vliegen naar Kaapstad

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Kaapstad?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Zuid-Afrika.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Zuid-Afrika 28 Zuid-Afrikaanse rand (omgerekend: 1.65 euro) kost. Dit is 52.17% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Kaapstad betaal je met de Zuid-Afrikaanse rand omgerekend 1.65 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 28 Zuid-Afrikaanse rand / 3,45 euro = 8.12 Zuid-Afrikaanse rand per euro. De koers op 1 januari 2016 is 16.9 Zuid-Afrikaanse rand per euro. Kortom, de Zuid-Afrikaanse rand staat momenteel 108% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Zuid-Afrika


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Zuid-Afrika zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) als je naar Zuid-Afrika gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Zuid-Afrika. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis A (besmettelijke geelzucht), hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), tuberculose en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Zuid-Afrika komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Zuid-Afrika gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree en een klamboe mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Kaapstad te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.