Hoelang is het vliegen naar Marrakesh Marokko

Afstand

2524 km

Vanaf Amsterdam naar Marrakesh

(direct)

3 uur 33 min

Vliegveld

Marrakech-Menara Airport

Foto wijzigen
Het weer in Marrakesh
24°C

Marrakesh

Hoelang is het vliegen naar Marrakesh

Marrakesh ligt in het westen van Marokko. De stad heeft een historische kern en is vanwege de vele bezienswaardigheden erg geliefd bij toeristen. Deze kern behoort al sinds 1985 tot werelderfgoed. Naast de bezienswaardigheden bied de stad genoeg mogelijkheden om rustig rond te slenteren en de kleine winkeltjes te bekijken. Hier kun je alles van olijven tot slippers en terug verkrijgen.

De zomer begint in Marrakesh al in maart-april en duurt tot november. Alhoewel het savonds best kan afkoelen is het overdag uitstekend uit te houden. Behalve in de maanden juni juli agustus, dan is het voor de meeste mensen gewoonweg heet.

Marrakesh-Menara Airport ligt op 3km van de Marrakesh.

Hoelang is het vliegen naar Marrakesh

Vaccinaties voor Marokko


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Marokko zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Marokko gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Marokko. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, buiktyfus, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), tuberculose en schistosomiasis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Marokko gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions en stopmiddel diaree mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Marrakesh te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.