Hoelang is het vliegen naar Willemstad Nederlandse Antillen

Afstand

7833 km

Vanaf Amsterdam naar Willemstad

(direct)

9 uur 54 min

Vliegveld

Curaçao International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Willemstad
28°C

Willemstad

Hoelang is het vliegen naar Willemstad

Curaçao is een schitterend eiland in de Caribische zee. Van de parelwitte stranden bij ‘De grote knip’ tot de felgekleurde huizen aan de handelskade in Willemstad. Het natuurgebied ‘Sint Willibordus’ waar de flamingo’s in grote getalen aanwezig zijn, kortom, Curaçao biedt voor ieder wat wils.

De temperatuur op Curaçao ligt het hele jaar rond de 30 graden, met een klein briesje is het hier heerlijk vertoeven. Al heerst er van juni tot en met november een orkaanseizoen in de Cariben wordt het eiland nauwelijks aangedaan. Gezien de constante temperatuur is de zee rondom Curaçao heerlijk en vol kleurrijke vissen. Een absolute must is om te gaan duiken op Curacao.

Het eiland kun je prima per auto verkennen. Eventueel is het openbaar vervoer ook een prima alternatief. Het vliegveld Curaçao International Airport ligt in het midden van het eiland, dus echt ver met de shuttle naar je hotel of resort is het nooit. Kortom, je vakantie is al begonnen voor dat je er bent!

 

Hoelang is het vliegen naar Curaçao

Vaccinaties voor Nederlandse Antillen


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Nederlandse Antillen zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Nederlandse Antillen. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Willemstad te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.