Hoelang is het vliegen naar Istanboel Turkije

Afstand

2210 km

Vanaf Amsterdam naar Istanboel

(direct)

3 uur 3 min

Vliegveld

Atatürk International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Istanboel
19°C

Istanboel

Hoelang is het vliegen naar Istanboel

Istanboel, de enige stad ter wereld die op twee continenten ligt. De Bosporus die Europa scheid van Azië loopt door Istanboel heen de twee indrukwekkende bruggen verbinden deze twee helften. De stad biedt een breed scala aan bezienswaardigheden en musea. Winkelen in Istanboel is uitstekend mogelijk van kleine winkeltjes tot grote bazars en luxe winkelcentra kan je hier voor alles terecht. Het toeristische oude centrum verandert ‘s nachts in een spookstad en andere delen van de stad komen tot leven waar een bruisend nachtleven ontketent. De Luxere restaurants en discotheken hebben mooie dakterrassen op flats met uitzicht over de stad.

Istanboel heeft een mediteraan klimaat. Heerlijke zomers en zachte winters, in de maanden juli en augustus kan het wel eens drukkend warm zijn. Istanboel is, voor degene die niet goed tegen de hitte kan, een absolute aanrader voor het naseizoen.

Gezien de ligging van Istanboel speelt het vervoer over het water een belangrijke rol. Maar ook over land is dit uitstekend geregeld. Vanaf de nabij gelegen luchthaven Istanbul Atatürk is het niet lang reizen naar het Centrum van deze schitterende stad.

Hoelang is het vliegen naar Istanbul

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Istanboel?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Turkije.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Turkije 10,25 Turkse lira (omgerekend: 3.17 euro) kost. Dit is 8.12% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Istanboel betaal je met de Turkse lira omgerekend 3.17 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 10,25 Turkse lira / 3,45 euro = 2.97 Turkse lira per euro. De koers op 1 januari 2016 is 3.17 Turkse lira per euro. Kortom, de Turkse lira staat momenteel 6% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Turkije


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Turkije zijn er geen verplichte vaccinaties.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php:319 Stack trace: #0 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/controller/calculate_do/calculate_do.controller.php(436): include() #1 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/docroot/index.php(117): include('/var/www/prod/2...') #2 {main} thrown in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php on line 319