Hoelang is het vliegen naar Perth Australië

Afstand

14208 km

Vanaf Amsterdam naar Perth

(via Dubai)

18 uur 33 min

Vliegveld

Perth Airport

Foto wijzigen
Het weer in Perth
12°C

Perth

Hoelang is het vliegen naar Perth

Perth is een van de meest geïsoleerde steden ter wereld. De volgende grote stad is Adelaide, meer dan 2600 km oostwaarts. Perth is prachtig gelegen aan de Swan River die uitmond in de Indische Oceaan. Voor de kust van Perth ligt een eiland, Rottnest Island. Dus als je uit wilt waaien na het winkelen in de autoluwe winkelgebieden of in de outlet shoppingmall Harbourtown is het een heerlijk dagje weg. Rottnest Island is makkelijk te bereiken met de ferry en leent zich perfect voor een ontdekkingstocht met de fiets. Je komt zeker Quokka's tegen! Dit zijn vriendelijke buideldiertjes die op dit eiland leven.

Wil je liever niet met de ferry, dan is Kings Park dè plek om te relaxen. Het is hoog gelegen, en dat betekent mooie uitzichten over de stad. Aangezien het meestal mooi weer is in Perth, er heerst een mediterraan klimaat, kun je meestal lekker een terrasje pakken.

Van A naar B reizen in Perth gaat heel eenvoudig, er rijden de zogenaamde Cat bussen, deze zijn gratis. Vanuit Perth kun je je reis door Australië voortzetten in alle richtingen; naar het zuiden in groene natuurpracht, of richting het noorden, waar de ruige rotsen voor een indrukwekkend landschap zorgen. Noord of zuid, Abel Tasman was de eerste die deze kustlijn in kaart heeft gebracht.

Naar het oosten is een uitdaging; met de auto de Nullarbor Plains bedwingen vergt een goede voorbereiding, Nullarbor betekent geen bomen, en het is letterlijk een grote kale vlakte met een weg erdoorheen. Het alternatief is per trein; de Indian Pacific brengt je in 3 nachten over 4352 kilometer spoor van Perth naar Sydney.

Hoelang is het vliegen naar Perth

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Perth?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Australië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Australië 5,3 Australische dollar (omgerekend: 3.48 euro) kost. Dit is 0.87% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Perth betaal je met de Australische dollar omgerekend 3.48 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 5,3 Australische dollar / 3,45 euro = 1.54 Australische dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.49 Australische dollar per euro. Kortom, de Australische dollar staat momenteel 3% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Australië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Australië zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Australië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over dengue (knokkelkoorts), Japanse encefalitis en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Perth te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.