Hoelang is het vliegen naar Darwin Australië

Afstand

13852 km

Vanaf Amsterdam naar Darwin

(via Singapore (Changi))

17 uur 34 min

Vliegveld

Darwin International Airport / RAAF Darwin

Foto wijzigen
Het weer in Darwin
21°C

Darwin

Hoelang is het vliegen naar Darwin

Darwin. Australië is niet naast de deur. Al gauw spreek je van 24 uur reizen. De hoofdstad van het Northern Territory daarentegen, ligt op ongeveer 4 uurtjes vliegen vanaf Singapore. Zo komt Australië ineens dichtbij! Darwin als stad is klein, en als winkelbestemming zou ik het niet omschrijven. Er zijn natuurlijk wel winkels. En toeristen. Bars en restaurants zijn er dus genoeg! Darwin is het begin/eindpunt van vele avonturen; Kakadu National Park, half zo groot als Nederland, ligt er niet ver vandaan. Voor een bezoek aan dit park heb je wel 3 dagen nodig. Er bevinden zich hotels en campings in het park. Heb je minder tijd? Dan is een dagje Litchfield ideaal. Met veel poedelmogelijkheden, er zijn zgn. waterholes, niet diep genoeg om te zwemmen, maar heerlijk om in te poedelen en afkoelen. Prima om over je jetlag heen te komen!

Let wel, ga niet zomaar overal zwemmen! Er leven in noord Australië zoutwater krodillen, en die lusten graag toeristen. Hard maar waar; meestal zijn het onvoorzichtige toeristen die ten prooi vallen. Krodillen zie je bijna niet als ze op je af komen zwemmen, maar je voelt het zeker als ze bijten. en dan is het te laat.

Het klimaat is tropisch. Ze hebben geen 4 jaargetijden zoals wij het kennen; zij hebben er 2. Regen seizoen en het droge seizoen. Beide hebben voordelen: in het regen seizoen kun je fantastische donder en bliksem ervaren, als je van natuurgeweld houdt is dit een ervaring apart. De watervallen zijn breed en stromen hard. In het droge seizoen heb je minder water in de watervallen, en het kan er flink heet worden. Maar je hoeft in elk geval geen lelijke regenponcho aan. Vooraf aan het regenseizoen komt de opbouw, die begint ongeveer midden september en kan tot eind november duren. Dit is een periode met een hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen, maar het regent nog niet echt. Het regenseizoen begint ongeveer eind november en duurt tot eind maart. In april begint de regen af te nemen en kun je ervan uitgaan dat het de komende 5 maanden elke dag droog is. 

Vanuit Darwin kun je verder met de trein, de Ghan, via Alice Springs naar Adelaide. Dit zijn 2 nachten in de trein over 2979 kilometer. Je kunt ook een auto of een camper huren, maar als je op eigen gelegenheid door de outback reist informeer je van te voren goed! De belangrijkste regel die je altijd moet volgen is: nooit je voertuig verlaten bij pech! En ga opzij voor Roadtrains, hele grote vrachtwagens die voor niets en niemand uit de weg gaan en indrukwekkend zijn om te zien. Ze zijn vaak mooi beschildert en goed onderhouden. Je kunt uiteraard ook naar alle grote vliegvelden in Australië vliegen.

Hoelang is het vliegen naar Darwin

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Darwin?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Australië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Australië 5,3 Australische dollar (omgerekend: 3.48 euro) kost. Dit is 0.87% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Darwin betaal je met de Australische dollar omgerekend 3.48 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 5,3 Australische dollar / 3,45 euro = 1.54 Australische dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.49 Australische dollar per euro. Kortom, de Australische dollar staat momenteel 3% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Australië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Australië zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Australië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over dengue (knokkelkoorts), Japanse encefalitis en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Darwin te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.