Hoelang is het vliegen naar Rome Italië

Afstand

1297 km

Vanaf Amsterdam naar Rome

(direct)

1 uur 49 min

Vliegveld

Rome-Fiumicino Airport

Foto wijzigen
Het weer in Rome
10°C

Rome

Hoelang is het vliegen naar Rome

Rome, de Eeuwige Stad, is de hoofdstad van Italië. Alhoewel het straatbeeld zo nu en dan de suggestie wekt dat je je in een middeleeuws dorpje in Toscane bevind, is Rome toch echt de op drie na grootste stad in de Europese Unie, net boven Parijs. De stad staat bekend als de bakermat van één van ’s werelds grootste beschavingen aller tijden; het Romeinse Rijk. Alsof dat nog niet genoeg is, is de stad ook de thuishaven van het kloppend hart van de Rooms-Katholieke kerk; het Vaticaan. Onder invloed van het pausdom is het zwaartepunt van de Italiaanse renaissance verschoven van Florence naar Rome, waardoor de stad vandaag de dag een ongelooflijk artistiek erfgoed herbergt. Zowel in musea als op straat.

Dankzij de variëteit aan attracties hebben mensen die Rome voor de eerste keer bezoeken zeker drie dagen nodig om de belangrijkste attracties te bezichtigen. In het oude Rome alleen al kan je je dagen vermaken. Het Colosseum is het meest prominente bouwwerk en is benoemd tot één van de New 7 Wonders of the World. Naast het Colosseum vind je het Romeinse Forum dat tot de middeleeuwen het centrum van Rome vormde. Dit hele gebied is nu een openlucht museum. Aan de andere kant van het forum ligt het moderne stadscentrum. Verspreid door het centrum staan nog altijd overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals het Pantheon.

In het moderne centrum vind je de meeste bekende plaatsen van de stad. Onder andere de Trevi fontein, Piazza Navona, de Spaanse Trappen en Piazza del Popolo. Een willekeurige wandeling door de stad leidt je door chique winkelstraten en middeleeuwse steegjes, en alles daar tussenin. Zorg ervoor dat je zeker Campo de’ Fiori bezoekt. Overdag vind je daar een kleine markt en ’s avonds kan je er prima terecht voor een gezellig drankje op een terras. Met een beetje geluk kan je een wedstrijd uit de Serie A meekijken.

Aan de andere kant van de rivier de Tiber ligt Castel Sant’Angelo, dat de verbinding vormt tussen het centrum van Rome en het Vaticaan. Naarmate je dichter bij de Sint-Pietersbasiliek en het gelijknamige plein komt stijgt de prijs van een kopje koffie drastisch. De Sint-Pietersbasiliek is het absolute centrum van de katholieke wereld, en dat is te zien. Elke vierkante centimeter van het interieur is versierd met marmer en goud. Het is tevens de grootste kerk ter wereld. Het Vrijheidsbeeld past in zijn geheel onder de koepel, inclusief sokkel. Het Vaticaans Museum, dat zich aan de noordzijde van het Vaticaan bevind, is de enige manier om andere delen van het Vaticaan binnen te komen. De rijen kunnen lang zijn, heel lang, maar eenmaal binnen biedt het museum toegang tot de Sixtijnse Kapel. Tenzij het sede vacante is natuurlijk. Dan is de kapel voor onbepaalde tijd hermetisch afgesloten. De binnenkant van de kapel is volledig bedekt met fresco’s. De bekendste zijn Michelangelo’s ‘De Schepping van Adam’ en ‘Het Laatste Oordeel’.

Rome heeft een Mediterraan klimaat met hete zomers, vooral in juli en augustus. De winters zijn mild dankzij de ligging van de stad dichtbij de kust. Maar zo eens in de vijftig jaar is er kans op een sneeuwbui.

De stad heeft twee internationale luchthavens. Fiumicino is een grote intercontinentale hub. De andere, Ciampino, bedient uitsluitend prijsvechters met verbindingen naar Europa en noordelijk Afrika.

Hoelang is het vliegen naar Rome

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Rome?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Italië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Italië 4 euro kost. Dit is 15.94% meer.

Vaccinaties voor Italië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Italië zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Italië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over tekenencefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Italië gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Rome te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.