Hoelang is het vliegen naar Belo Horizonte Brazilië

Afstand

10249 km

Vanaf Amsterdam naar Belo Horizonte

(via São Paulo / Guarulhos)

13 uur 8 min

Vliegveld

Pampulha-Carlos Drummond de Andrade Airport

Foto wijzigen
Het weer in Belo Horizonte
30°C

Belo Horizonte

Hoelang is het vliegen naar Belo Horizonte

Belo Horizonte is een stad in het westen van Brazilië. De stad is gebouwd op een aantal heuvels en en is volledig omringt door bergen. In de nabije omgeving van de stad zijn een aantal grote parken. Vanaf  de Curral Ridge in het Parque das Mangabeiras heb je een schitterend uitzicht over de stad. De omgeving van Belo Horizonte bestaat voornamelijk uit regenwoud dat een onderkomen is voor honderden verschillende vogels en andere diersoorten. 

In de stad heeft een aantal interessante gebouwen en musea, maar een absolute aanrader is de dierentuin. Deze behoort tot de meest complete dierentuinen van Latijns Amerika en is een thuis voor meer dan 900 verschillende diersoorten.  

Het gebied Minas Gerais waarvan Belo Horizonte de hoofdstad is staat bekend om de Cachaça. Deze Braziliaanse rum wordt vaak gebruikt voor de Caipirinha cocktail. Deze cocktail bevat verder rietsuiker, limoen en ijs. Oorspronkelijk werd deze cocktail gebruikt als medicijn tegen de griep, maar als je hier teveel van drinkt ga je je ook ellendig voelen.

Bij een cocktail hoort goed weer, en daaraan geen gebrek in Belo Horizonte in de zomermaanden (september – maart) loopt de temperatuur lekker op, gemiddeld zal het rond de 25 graden zijn, een uitschietertje naar 30-32 is overigens geen uitzondering. De meeste regen valt in december en januari.

Tijdens de zomer van 2014 zal in Brazilië het WK voetbal worden gespeeld. Ook de stad Belo Horizonte maakt onderdeel uit van dit spektakel.

De steden die onderdeel uitmaken van het WK in Brazilie zijn:

Het bus en treinvervoer in de regio Minas Gerais is misschien wel het beste van Brazilië 

Belo Horizonte heeft drie luchthavens waarvan Tancredo Neves / Confins Intrenational Airport de belangrijkte is, deze ligt op 38 kilometer van de stad. 

Hoelang is het vliegen naar Belo Horizonte

 

 

 

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Belo Horizonte?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Brazilië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Brazilië 13,5 Braziliaanse real (omgerekend: 3.12 euro) kost. Dit is 9.57% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Belo Horizonte betaal je met de Braziliaanse real omgerekend 3.12 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 13,5 Braziliaanse real / 3,45 euro = 3.91 Braziliaanse real per euro. De koers op 1 januari 2016 is 4.3 Braziliaanse real per euro. Kortom, de Braziliaanse real staat momenteel 9% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Brazilië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Brazilië zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio), gele koorts en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Brazilië gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Brazilië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), ZIKA-virus, dengue (knokkelkoorts) en schistosomiasis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Brazilië komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Brazilië gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Belo Horizonte te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.