Hoelang is het vliegen naar Belo Horizonte Brazilië

Afstand

10249 km

Vanaf Amsterdam naar Belo Horizonte

(via São Paulo / Guarulhos)

13 uur 8 min

Vliegveld

Pampulha-Carlos Drummond de Andrade Airport

Foto wijzigen
Het weer in Belo Horizonte
27°C

Belo Horizonte

Hoelang is het vliegen naar Belo Horizonte

Belo Horizonte is een stad in het westen van Brazilië. De stad is gebouwd op een aantal heuvels en en is volledig omringt door bergen. In de nabije omgeving van de stad zijn een aantal grote parken. Vanaf  de Curral Ridge in het Parque das Mangabeiras heb je een schitterend uitzicht over de stad. De omgeving van Belo Horizonte bestaat voornamelijk uit regenwoud dat een onderkomen is voor honderden verschillende vogels en andere diersoorten. 

In de stad heeft een aantal interessante gebouwen en musea, maar een absolute aanrader is de dierentuin. Deze behoort tot de meest complete dierentuinen van Latijns Amerika en is een thuis voor meer dan 900 verschillende diersoorten.  

Het gebied Minas Gerais waarvan Belo Horizonte de hoofdstad is staat bekend om de Cachaça. Deze Braziliaanse rum wordt vaak gebruikt voor de Caipirinha cocktail. Deze cocktail bevat verder rietsuiker, limoen en ijs. Oorspronkelijk werd deze cocktail gebruikt als medicijn tegen de griep, maar als je hier teveel van drinkt ga je je ook ellendig voelen.

Bij een cocktail hoort goed weer, en daaraan geen gebrek in Belo Horizonte in de zomermaanden (september – maart) loopt de temperatuur lekker op, gemiddeld zal het rond de 25 graden zijn, een uitschietertje naar 30-32 is overigens geen uitzondering. De meeste regen valt in december en januari.

Tijdens de zomer van 2014 zal in Brazilië het WK voetbal worden gespeeld. Ook de stad Belo Horizonte maakt onderdeel uit van dit spektakel.

De steden die onderdeel uitmaken van het WK in Brazilie zijn:

Het bus en treinvervoer in de regio Minas Gerais is misschien wel het beste van Brazilië 

Belo Horizonte heeft drie luchthavens waarvan Tancredo Neves / Confins Intrenational Airport de belangrijkte is, deze ligt op 38 kilometer van de stad. 

Hoelang is het vliegen naar Belo Horizonte

 

 

 

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Belo Horizonte?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Brazilië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Brazilië 13,5 Braziliaanse real (omgerekend: 3.12 euro) kost. Dit is 9.57% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Belo Horizonte betaal je met de Braziliaanse real omgerekend 3.12 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 13,5 Braziliaanse real / 3,45 euro = 3.91 Braziliaanse real per euro. De koers op 1 januari 2016 is 4.3 Braziliaanse real per euro. Kortom, de Braziliaanse real staat momenteel 9% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Brazilië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Brazilië zijn er geen verplichte vaccinaties.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php:319 Stack trace: #0 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/controller/calculate_do/calculate_do.controller.php(436): include() #1 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/docroot/index.php(117): include('/var/www/prod/2...') #2 {main} thrown in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php on line 319