Hoelang is het vliegen naar Manaus Brazilië

Afstand

11343 km

Vanaf Amsterdam naar Manaus

(via Panama City)

14 uur 54 min

Vliegveld

Brig. Eduardo Gomes International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Manaus
30°C

Manaus

Hoelang is het vliegen naar Manaus

Manaus ligt in het noorden van Brazilië aan de Rio Negro.  Manaus staat bekend als Heart of the Amazon of City of the Forrest. De stad ligt in het tropisch regenwoud, de Amazone. De temperatuur is vrijwel het hele jaar 26-28 graden en er valt zeer regelmatig een bui. In de maanden januari t/m april valt de meeste neerslag. De luchtvochtigheid is erg hoog en loopt geregeld richting de 90%. De meeste regenwouden kennen een zeer  rijke biodiversiteit. In de Amazone is dit echter meer dan in welke ander regenwoud dan ook. Maar liefst 1/3 van alle diersoorten kun je hier terugvinden. 

Gezien de locatie van de stad trekt de stad veel natuur liefhebbers die alles graag een keer van dichtbij komen bekijken. Diverse excursies worden aangeboden waarbij je zowel te voet als per boot kennis kan maken met de Amazone. 

De stad heeft zelf ook voldoende te bieden, diverse oude, maar ook strakke nieuwe gebouwen die het bewonderen zeker waard zijn. Uiteraard kent deze stad grote winkelcentra, er wonen immers bijna 2 miljoen mensen in Manaus.  Voor het nachtleven moet je in Ponta Negra zijn, dat is waar het snachts allemaal gebeurt.

Tijdens de zomer van 2014 zal in Brazilië het WK voetbal worden gespeeld. Ook de stad Manaus maakt onderdeel uit van dit spektakel.

De steden die onderdeel uitmaken van het WK in Brazilië zijn:

Het Eduardo Gomes International airport bedient de stad Manaus en word volledig geoptimaliseerd voor het WK voetbal in 2014. Je kunt vanaf dit vliegveld naar alle grote steden binnen Brazilië vliegen en internationaal naar diverse plaatsen in Zuid-Amerika, het caribisch gebied en Noord-Amerika  

 

Hoelang is het vliegen naar Manaus

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Manaus?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Brazilië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Brazilië 13,5 Braziliaanse real (omgerekend: 3.12 euro) kost. Dit is 9.57% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Manaus betaal je met de Braziliaanse real omgerekend 3.12 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 13,5 Braziliaanse real / 3,45 euro = 3.91 Braziliaanse real per euro. De koers op 1 januari 2016 is 4.3 Braziliaanse real per euro. Kortom, de Braziliaanse real staat momenteel 9% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Brazilië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Brazilië zijn er geen verplichte vaccinaties.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php:319 Stack trace: #0 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/controller/calculate_do/calculate_do.controller.php(436): include() #1 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/docroot/index.php(117): include('/var/www/prod/2...') #2 {main} thrown in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php on line 319