Hoelang is het vliegen naar Manaus Brazilië

Afstand

11343 km

Vanaf Amsterdam naar Manaus

(via Panama City)

14 uur 54 min

Vliegveld

Brig. Eduardo Gomes International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Manaus
30°C

Manaus

Hoelang is het vliegen naar Manaus

Manaus ligt in het noorden van Brazilië aan de Rio Negro.  Manaus staat bekend als Heart of the Amazon of City of the Forrest. De stad ligt in het tropisch regenwoud, de Amazone. De temperatuur is vrijwel het hele jaar 26-28 graden en er valt zeer regelmatig een bui. In de maanden januari t/m april valt de meeste neerslag. De luchtvochtigheid is erg hoog en loopt geregeld richting de 90%. De meeste regenwouden kennen een zeer  rijke biodiversiteit. In de Amazone is dit echter meer dan in welke ander regenwoud dan ook. Maar liefst 1/3 van alle diersoorten kun je hier terugvinden. 

Gezien de locatie van de stad trekt de stad veel natuur liefhebbers die alles graag een keer van dichtbij komen bekijken. Diverse excursies worden aangeboden waarbij je zowel te voet als per boot kennis kan maken met de Amazone. 

De stad heeft zelf ook voldoende te bieden, diverse oude, maar ook strakke nieuwe gebouwen die het bewonderen zeker waard zijn. Uiteraard kent deze stad grote winkelcentra, er wonen immers bijna 2 miljoen mensen in Manaus.  Voor het nachtleven moet je in Ponta Negra zijn, dat is waar het snachts allemaal gebeurt.

Tijdens de zomer van 2014 zal in Brazilië het WK voetbal worden gespeeld. Ook de stad Manaus maakt onderdeel uit van dit spektakel.

De steden die onderdeel uitmaken van het WK in Brazilië zijn:

Het Eduardo Gomes International airport bedient de stad Manaus en word volledig geoptimaliseerd voor het WK voetbal in 2014. Je kunt vanaf dit vliegveld naar alle grote steden binnen Brazilië vliegen en internationaal naar diverse plaatsen in Zuid-Amerika, het caribisch gebied en Noord-Amerika  

 

Hoelang is het vliegen naar Manaus

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Manaus?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Brazilië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Brazilië 13,5 Braziliaanse real (omgerekend: 3.12 euro) kost. Dit is 9.57% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Manaus betaal je met de Braziliaanse real omgerekend 3.12 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 13,5 Braziliaanse real / 3,45 euro = 3.91 Braziliaanse real per euro. De koers op 1 januari 2016 is 4.3 Braziliaanse real per euro. Kortom, de Braziliaanse real staat momenteel 9% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Brazilië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Brazilië zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio), gele koorts en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Brazilië gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Brazilië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), ZIKA-virus, dengue (knokkelkoorts) en schistosomiasis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Brazilië komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Brazilië gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Manaus te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.