Hoelang is het vliegen naar Salvador da Bahia Brazilië

Afstand

8345 km

Vanaf Amsterdam naar Salvador da Bahia

(via Lissabon)

11 uur 19 min

Vliegveld

Dep. Luís Eduardo Magalhães International Airport (2 de Julho)

Foto wijzigen
Het weer in Salvador da Bahia
26°C

Salvador da Bahia

Hoelang is het vliegen naar Salvador da Bahia

Salvador da Bahia ligt in het Noordoosten van Brazilië aan de Atlantische Oceaan. Salvador is een grote stad maar heeft een zeer pittoresk centrum. In het centrum ligt een plein waaraan de Igreja de São Franscisco en de Katedraal van Salvdor liggen. Verder zijn er in het centrum vele kleurrijke huizen en winkeltjes te vinden. Tijdens carnaval barst er een enorm feest los in Salvador, de stad heeft het grootste straatcarnaval ter wereld, er komen zo’n twee miljoen feestgangers op af. Ook als het geen carnaval is, dan is er genoeg te doen in de stad, er zijn veel winkeltjes, mooie stranden met kokos bomen en een bruisend uitgaansleven.

Het weer in Salvador de Bahia is vrijwel altijd zeer behoorlijk, de temperatuur ligt rond de 25 graden. Eigenlijk het enige nadeel van Salvador is dat het in dit gebied wat meer regent dan in de rest van Brazilië.

Het vliegveld van Salvador de Bahia heet, Dep. Luís Eduardo Magalhães International Airport, of gewoon Salvador Interational Airport en ligt niet ver van de stad vandaan. 

Tijdens de zomer van 2014 zal in Brazilië het WK voetbal worden gespeeld. Ook de stad Cuiaba maakt onderdeel uit van dit spektakel.

De steden die onderdeel uitmaken van het WK in Brazilie zijn:

De internationale luchthaven São Paulo Guarulhos verwerkt vluchten van en naar alle werelddelen en ook veel binnenlandse vluchten. Verder is er de luchthaven Congonhas, deze luchthaven verwerkt voornamelijk binnenlandse vluchten en geldt als een van de drukste van Latijns-Amerika.

Hoelang is het vliegen naar Salvador da Bahia

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Salvador da Bahia?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Brazilië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Brazilië 13,5 Braziliaanse real (omgerekend: 3.12 euro) kost. Dit is 9.57% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Salvador da Bahia betaal je met de Braziliaanse real omgerekend 3.12 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 13,5 Braziliaanse real / 3,45 euro = 3.91 Braziliaanse real per euro. De koers op 1 januari 2016 is 4.3 Braziliaanse real per euro. Kortom, de Braziliaanse real staat momenteel 9% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Brazilië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Brazilië zijn er geen verplichte vaccinaties.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php:319 Stack trace: #0 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/controller/calculate_do/calculate_do.controller.php(436): include() #1 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/docroot/index.php(117): include('/var/www/prod/2...') #2 {main} thrown in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php on line 319