Hoelang is het vliegen naar Fortaleza Brazilië

Afstand

7458 km

Vanaf Amsterdam naar Fortaleza

(via Lissabon)

10 uur 21 min

Vliegveld

Pinto Martins International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Fortaleza
27°C

Fortaleza

Hoelang is het vliegen naar Fortaleza

Fortaleza ligt in het noorden van Brazilië aan de Atlantische oceaan. In Fortaleza is genoeg te doen. De stad heeft een behoorlijk aantal bezienswaardigheden, winkelgebieden en een mooie stranden. Jaarlijks komen er veel toeristen op de stad af. 

De stranden Praira do Futuro , Crocobeach  en Iracema zijn het populairst onder de toeristen. Buiten het feit dat deze stranden er mooi bij liggen is er in de buurt van alles te doen, te zien, en te koop. Aan de Beira Mar promenade is vanaf ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat veel bedrijvigheid, hardlopers, rollerskaters, noem maar op. Aan de promenade bevindt zich een Japanse tuin. Een middagje vertoeven in het zonnetje en gewoon lekker mensen kijken? Dan zit je hier goed!

Het  weer in Fortaleza is doorgaans goed.  De temperatuur ligt het hele jaar rond de 27 graden. De meeste regen valt in maart / april. Gelukkig waait er vrijwel altijd een lekker briesje vanuit zee over de stad. Deze wind is ideaal voor watersporters. 

Even wat anders dan het strand, maar wel waterpret? Wie van glijbanen houdt moet absoluut een bezoekje brengen aan Beach Park. Dit waterpark is de grootste van Zuid-Amerika. De glijbaan Insano is de grootste glijbaan ter wereld en kun je je met een duizelingwekkende snelheid van af laten storten. 

Het nachtleven in Fortaleza bestaat uit diverse nachtclubs restaurants en tal van barretjes. In een groot aantal van deze bars word vrijwel iedere dag live muziek gespeeld.  

Tijdens de zomer van 2014 zal in Brazilië het WK voetbal worden gespeeld. Ook de stad Fortaleza maakt onderdeel uit van dit spektakel.

De steden die onderdeel uitmaken van het WK in Brazilie zijn:

Vanaf vliegveld Fortaleza International Airport kun je naar diverse bestemmingen vliegen binnen en buiten Brazilië. Er zijn rechtstreekse vluchten naar, onder andere,  Amsterdam, Rome of Lissabon. 

Hoelang is het vliegen naar Fortaleza

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Fortaleza?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Brazilië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Brazilië 13,5 Braziliaanse real (omgerekend: 3.12 euro) kost. Dit is 9.57% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Fortaleza betaal je met de Braziliaanse real omgerekend 3.12 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 13,5 Braziliaanse real / 3,45 euro = 3.91 Braziliaanse real per euro. De koers op 1 januari 2016 is 4.3 Braziliaanse real per euro. Kortom, de Braziliaanse real staat momenteel 9% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Brazilië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Brazilië zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio), gele koorts en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Brazilië gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Brazilië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), ZIKA-virus, dengue (knokkelkoorts) en schistosomiasis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Brazilië komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Brazilië gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Fortaleza te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.