Hoelang is het vliegen naar Venetië Italië

Afstand

937 km

Vanaf Amsterdam naar Venetië

(direct)

1 uur 28 min

Vliegveld

Marco Polo

Foto wijzigen
Het weer in Venetië
22°C

Venetië

Hoelang is het vliegen naar Venetië

Venetië ligt ten oosten van Verona aan de noordwestoever van de Adriatische Zee. Bij Venetië denk je al snel aan de vele schitterende bezienswaardigheden zoals het San Marcoplein, de Brug der Zuchten en het Canal Grande, welke al vaak als decor voor verschillende films gebruikt is. Als je hier rondzwerft, langs de vele grachten, dan waan je je net in een sprookje. Venetië heeft zoveel straatjes en steegjes, als je van avontuur houdt gooi je je plattegrond weg en verdwaal je in de stad, er is zoveel te ontdekken! .. Of misschien stop je beter de plattegrond in je tas voor het geval dat je ècht verdwaald en toch even moet kijken waar je nou bent.

Carnevale

Tijdens zo een zwerftocht door dit geweldige doolhof kan je fantasie op hol slaan; het is de geboortestad van Casanova, waar het carnaval zo uitbundig gevierd word, met de prachtigste en elegantste maskers die je je maar kunt voorstellen. Je vindt hier kleine maskerwinkeltjes met de mooiste creaties. Maskers werden vroeger ook buiten de carnavalsviering om gedragen, om anoniem over straat te kunnen of anoniem aan bepaalde activiteiten mee te doen. Activiteiten a la ‘eyes wide shut’. De maskers hebben allemaal een eigen naam en verhaal, de meest gedragen variant tijdens het carnaval is de ‘Bauta’ en een andere bekende is de ‘Dottore Peste’; de pest dokter. Een masker met een lange snavel, waar kruiden in gestopt werden. Bij het inademen van deze kruidengeur zou de dokter beschermd zijn tegen de pest. Wil je het carnaval gaan beleven, reserveer dan tijdig je accommodatie.

Als souvenir is een masker natuurlijk echt Venetiaans. Maar wat ook een typische souvenir uit Venetië is, is het Murano glas. Ook bekend als Venetiaans glas. Al vanaf de elfde eeuw wordt hier glas geblazen, eerst in Venetië zelf, maar vanwege brandgevaar moesten de glasblazers uit de stad weg, naar Murano. Hier is de traditie van het glasblazen voortgezet. Een bezoek aan het Museo del Vetro mag voor de kunstliefhebber niet ontbreken. Let wel, er zijn werkzaamheden aan de gang die tot de tweede helft 2015 duren. Daarom is er een korting op de normale toegangsprijs.

Bakermat van beroemdheden

Casanova is onlosmakelijk verbonden met Venetië. Kijkend naar de huizen, met kleine balkons, raampjes en grachten kun je je hem zo voorstellen, midden in de nacht ergens door een raam glippend of klauterend over een balkonrand. Buiten het feit dat hij een echte Casanova was, was hij ook schrijver, en naar zeggen bevriend met Mozart en Benjamin Franklin. Zijn memoires zijn in 2010 verkocht voor een rekordprijs van 7 miljoen Euro.

Nog een Venetiaan die geschiedenis heeft geschreven, was Antonio Vivaldi. Bekend van de vier jaargetijden, een van de beroemdere klassieke muziekstukken ooit. Prachtige vioolpartijen en als je wat meer over hem te weten wilt komen, kun je naar het Vivaldi museum. Je moet wel van te voren reserveren. Ook kun je naar het Museo della Musica, hier wordt ook een deel aan Vivaldi gewijd.

Gedurende de zomer is het zeer aangenaam in Venetië, de temperatuur kan hartje zomer oplopen tot over de 30 graden, gezien de ligging is er vaak een briesje vanuit zee die voor wat verkoeling zorgt. Je kunt met bijvoorbeeld de watertaxi naar het Lido di Venezia. Op veel stranden in Italië moet je betalen, maar er zijn dan wel faciliteiten zoals bijvoorbeel toiletten, omkleedhokjes en douches. Die vind je op de gratis stranden niet. De wintermaanden zijn zacht, dus een bezoekje aan Venetië in het naseizoen is geen enkel probleem.

Luchthaven Marco Polo is ongeveer 12 km van Venetië verwijderd. Vanaf de luchthaven gaat een bus tot Piazzale di Roma en met 25 minuten ben je in Venetië. Wil je in stijl aankomen in Venetië, dan kun je met een lijnboot na anderhalf uur varen aankomen aan het San Marcoplein.

Hoelang is het vliegen naar Venetië

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Venetië?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Italië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Italië 4 euro kost. Dit is 15.94% meer.

Vaccinaties voor Italië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Italië zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Italië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over tekenencefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Italië gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Venetië te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.