Hoelang is het vliegen naar Termiz Oezbekistan

Afstand

5194 km

Vanaf Amsterdam naar Termiz

(via Berlijn & Moskou)

8 uur 5 min

Vliegveld

Termez Airport

Foto wijzigen
Het weer in Termiz
6°C

Termiz

Hoelang is het vliegen naar Termiz

Termiz ligt in het zuiden van Oezbekistan op de grens met Afghanistan. De stad telt ongeveer 150.000 inwoners. Niet ver van Termiz ligt de Vriendschapsbrug. Onder deze brug stroomt de rivier Amu Darja, de Vriendschapsbrug is de enige grensovergang tussen Oezbekistan en Afghanistan.

Termiz en de omgeving hebben een aantal historische monumenten zoals het Kyrk-Kyz kasteel en het Muhammed ibn Isa at-Tiridhi mausoleum. Termiz is met name bekend om haar militair-strategische positie. De luchtbasis heeft een belangrijke rol voor o.a. Nederlandse en Duitse militairen die aan de ISAF (International Security Assistance Force) meedoen.

De stad Termiz, dat haar naam ontleent van aan het Griekse woord (Termo), dat warm betekend. In Termiz worden de hoogste temperatuur van Oezbekistan gemeten. Gedurde de winter zakt de temperatuur tot het 0-punt, maar in de zomer kan de temperatuur eenvoudig de 40 graden halen. In de maanden juni t/m augustus zijn al eens temperaturen van boven de 50 graden gemeten.

Termez Airport ligt niet ver van de stad af en heeft een directe verbinding met Moskou en Tashkent.

Hoelang is het vliegen naar Termiz

Vaccinaties voor Oezbekistan


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Oezbekistan zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Oezbekistan gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Oezbekistan. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, buiktyfus, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond) en tuberculose. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Oezbekistan komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Oezbekistan gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions en stopmiddel diaree mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Termiz te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.