Hoelang is het vliegen naar Sofia Bulgarije

Afstand

1753 km

Vanaf Amsterdam naar Sofia

(direct)

2 uur 21 min

Vliegveld

Sofia International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Sofia
9°C

Sofia

Hoelang is het vliegen naar Sofia

Wil jij eens wat anders dan een vakantie naar Spanje? Kies dan voor een stedentrip naar Sofia. Deze Bulgaarse stad is één van de mooiste en populairste in het gehele Balkan gebied. Elk jaar neemt de populariteit van Sofia toe en kiezen meer toeristen voor een korte vakantie in deze stad. Sofia is zowel geschikt voor een korte vakantie als een wat langere vakantie. Sofia kent een prima klimaat en is helemaal niet duur. In vergelijking met ons eigen land is de Bulgaarse stad zelfs extreem goedkoop. Sofia herbergt een grote historie, prachtige bezienswaardigheden en is meer dan geschikt voor winkelliefhebbers.

Geschiedenis van Sofia

Het land Bulgarije kent een rijke historie en de stad Sofia kan daar zeker over meepraten. Leer de cultuur kennen, dat is namelijk een mix dat in de loop der jaren tot stand is gekomen. De meerdere invloeden zijn terug te zien in de architectuur, bijzonder om van dichtbij te zien. Breng een bezoek aan één van de vele moskeeën, geniet van de prachtige kerken of ga langs de mastodonten. Sofia is dan ook bezet door meerdere volkeren, waarvan de invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn. Er moet gedacht worden aan de Turken, de Hunnen en zelfs de Russen. Een unieke belevenis en zeker een stedentrip waard.

Goedkoop Sofia

Het fijne van een stedentrip naar Sofia is dat het een goedkope vakantiebestemming is. De overnachtingen zijn helemaal niet duur en de dagelijks leven is ook zeer betaalbaar. Er wordt zelfs gezegd dat Sofia, de goedkoopste stad in Europa is. Maak er gebruik van en geniet van een geweldige stedentrip in Sofia voor een lage prijs! Meer info over een stedentrip naar Sofia vind je op citytripje.nl.

Vaccinaties voor Bulgarije


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Bulgarije zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Bulgarije gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Bulgarije. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B en rabiës (hondsdolheid). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Bulgarije gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions en stopmiddel diaree mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Sofia te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.