Hoelang is het vliegen naar Sint-Petersburg Rusland

Afstand

1776 km

Vanaf Amsterdam naar Sint-Petersburg

(direct)

2 uur 23 min

Vliegveld

Pulkovo Airport

Foto wijzigen
Het weer in Sint-Petersburg
4°C

Sint-Petersburg

Hoelang is het vliegen naar Sint-Petersburg

Sint Petersburg  (voorheen Leningrad) is de voormalige hoofdstad van Rusland. De stad is nog steeds een belangrijk industrieel, wetenschappelijk en culturele centrum. Lange straten, tuinen, parken en paleizen maken Sint Petersburg tot een heuze trekpleister. Het enorme paleisplein en de ’s avonds schitterend uitgelichte  Nevski Prospekt doen je stil worden. Verder heeft Sint-Petersburg nog een groot aantal Musea waarvan de Hermitage waarschijnlijk de bekendste is.

Het weer in Sint Petersbrug is gezien de noordelijke ligging tamelijk fris tot gewoon koud. In de zomermaanden juli en augustus is het gemiddeld 23-24 graden. In de winter kan het flink vriezen in Sint Petersburg en is zo’n  120 dagen per jaar met een flink pak sneeuw bedekt. Van november tot mei is de rivier de Neva die door het centrum loopt bevroren.

Het openbaar vervoer is uitstekend verzorgd in Sint Petersburg, net als in Moskou hebben zijn de  metrostations in Sint Petersburg zeer fraai gedecoreerd. Ook hier zijn de marmeren vloeren, zuilen en kroonluchters goed vertegenwoordigd. Het Pulkovo International Airport en het nabij gelegen Lappeenranta Airport in Finland wordt ook regelmatig gebruik voor passagiers die van of naar Sint Petersburg gaan.

Hoelang is het vliegen naar Sint Petersburg

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Sint-Petersburg?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Rusland.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Rusland 114 Russische roebel (omgerekend: 1.42 euro) kost. Dit is 58.84% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Sint-Petersburg betaal je met de Russische roebel omgerekend 1.42 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 114 Russische roebel / 3,45 euro = 33.04 Russische roebel per euro. De koers op 1 januari 2016 is 79.28 Russische roebel per euro. Kortom, de Russische roebel staat momenteel 139% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Rusland


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Rusland zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Rusland gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Rusland. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), tuberculose, tekenencefalitis en Japanse encefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Rusland gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree en een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Sint-Petersburg te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.