Hoelang is het vliegen naar Shanghai China

Afstand

8910 km

Vanaf Amsterdam naar Shanghai

(direct)

11 uur 2 min

Vliegveld

Shanghai Pudong International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Shanghai
13°C

Shanghai

Hoelang is het vliegen naar Shanghai

Shanghai, een van de grootste steden ter wereld en de grootste stad van China. Shanghai heeft een aantal interessante bezienswaardigheden. De Bund is een 1,5km lange promenade aan de Zhongshan Road en is een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad. De stad kent diverse mooie panden  van bekende multinationals. De echte wolkenkrabbers staan aan de overkant in Pundong. Met zijn 492 meters het Shanghai Wold Financial Center een van de eye-catchers. Naast deze moderne gebouwen heeft Shanghai uiteraard ook typische chinese delen welke zeer pittoresk zijn, zoals het Minhang district.

Winkelen kun je in Shanghai perfect, je kunt hier echt alles krijgen. In het voetgangersgebied aan de Nanjing Road kun je als shopper echt je hart ophalen.

Het weer in Shanghai valt in de categorie van een vochtig subtropisch klimaat, dat zoveel inhoud als: Het kan er zomers, als het warm (25-30 graden) is, een beetje klam zijn. In de maanden november t/m februari koelt het af tot een graad of 5.

Wel een geinig dingetje is de Maglev, dit is een magneet trein die boven de ‘rails’ zweeft en loei-snel gaat, met ruim 400km per uur zweef je van het vliegveld Pudong in 8 minuten naar het centrum van Shanghai. Het is alleen wel even lopen naar het perron, indien het niet al te druk is op de weg ben je net zo snel in het centrum als met een taxi. Dus waarom de Maglev? ‘Omdat het kan..’ Het vliegveld Shanghai Pudong International Airport verzorgt vrijwel alle internationale vluchten.

Hoelang is het vliegen naar Shanghai

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Shanghai?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in China.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in China 17,6 Chinese Yuan (omgerekend: 2.5 euro) kost. Dit is 27.54% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Shanghai betaal je met de Chinese Yuan omgerekend 2.5 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 17,6 Chinese Yuan / 3,45 euro = 5.1 Chinese Yuan per euro. De koers op 1 januari 2016 is 7.07 Chinese Yuan per euro. Kortom, de Chinese Yuan staat momenteel 38% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor China


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In China zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar China gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over China. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, buiktyfus, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), tuberculose, dengue (knokkelkoorts), tekenencefalitis, schistosomiasis, Japanse encefalitis en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In China komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar China gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Shanghai te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.