Hoelang is het vliegen naar São Paulo Brazilië

Afstand

9774 km

Vanaf Amsterdam naar São Paulo

(direct)

11 uur 55 min

Vliegveld

Gov. André Franco Montoro International Airport (Cumbica)

Foto wijzigen
Het weer in São Paulo
23°C

São Paulo

Hoelang is het vliegen naar São Paulo

São Paulo de grootste stad van Zuid-Amerika. Volgens de laatste tellingen heeft São Paulo zo’n 22 miljoeninwoners. Nergens ter wereld staan er zo veel hoge gebouwen bij elkaar. 18.000 flats met minimaal 15 verdiepingen creëren een enorme skyline. Veel van deze hoge gebouwen hebben een heli-deck. Alleen in Los Angeles zijn er meer helikopters beschikbaar, de Rijke in São Paulo gebruiken de helikopter graag om even naar het strand te gaan of naar de diverse winkelcentra. São Paulo heeft relatief weinig oude gebouwen, echt cultuur snuiven beperkt zich tot een aantal musea. Dit wordt overigens ruimschoots goedgemaakt met alle andere indrukken die je hier opdoet. Winkelen en uitgaan kun je in São Paulo, net als in iedere wereldstad, tot je er bij neervalt.

Het weer in São Paulo is subtropisch, de meeste regen valt in december tot en met maart. Overdag is het meestal een graad of 20-22. Zover ooit is gemeten is het nog nooit kouder geweest in São Paulo dan 8,9 graden.

Tijdens de zomer van 2014 zal in Brazilië het WK voetbal worden gespeeld. Ook de stad Cuiaba maakt onderdeel uit van dit spektakel.

De steden die onderdeel uitmaken van het WK in Brazilie zijn:

De internationale luchthaven São Paulo / Guarulhos en Viracopos verwerken vluchten van en naar alle werelddelen en ook veel binnenlandse vluchten. Verder is er de luchthaven Congonhas, deze luchthaven verwerkt voornamelijk binnenlandse vluchten en geldt als een van de drukste van Latijns-Amerika.

Hoelang is het vliegen naar São Paulo

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in São Paulo?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Brazilië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Brazilië 13,5 Braziliaanse real (omgerekend: 3.12 euro) kost. Dit is 9.57% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In São Paulo betaal je met de Braziliaanse real omgerekend 3.12 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 13,5 Braziliaanse real / 3,45 euro = 3.91 Braziliaanse real per euro. De koers op 1 januari 2016 is 4.3 Braziliaanse real per euro. Kortom, de Braziliaanse real staat momenteel 9% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Brazilië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Brazilië zijn er geen verplichte vaccinaties.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php:319 Stack trace: #0 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/controller/calculate_do/calculate_do.controller.php(436): include() #1 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/docroot/index.php(117): include('/var/www/prod/2...') #2 {main} thrown in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php on line 319