Hoelang is het vliegen naar Oranjestad Nederlandse Antillen

Afstand

7877 km

Vanaf Amsterdam naar Oranjestad

(direct)

9 uur 57 min

Vliegveld

Aruba - Queen Beatrix International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Oranjestad
30°C

Oranjestad

Hoelang is het vliegen naar Oranjestad

Aruba heeft, met name aan de westkust, veel luxe en minder luxe hotels. Deze zijn gelegen aan de bekende stranden ‘Palm Beach’ en ‘Eagle Beach’. Dit gebied staat ook wel bekend als highrise-area vanwege de hoogbouw. Meer richting Oranjestad vind je de meer exclusievere  vakantiebestemmingen. Oranjestad wordt regelmatig aangedaan door grote cruiseschepen en deze toestroom van mensen heeft geresulteerd in de aanleg van een aantal luxe hotels en winkelcentra.

Aruba heeft een tropisch klimaat, het hele jaar ligt de temperatuur rond de 30 graden.  Het regenseizoen is van oktober t/m december, echter valt de regen meestal snachts en is het overdag weer heerlijk weer. Net als Curaçao heeft Aruba zelden last gehad van een orkaan. Hooguit een uitloper ervan wat resulteert in stevige wind.

Bij Oranjestad is het Koningin Beatrix International Airport. Er zijn vanaf dit vliegveld dagelijkse verbindingen met Curaçao en Bonaire, met diverse steden in de VS, Zuid-Amerika en met Amsterdam. Er is een speciale terminal voor passagiers die van en naar de VS vliegen.

Een netwerk van autobussen van het openbaar vervoersbedrijf Arubus bestrijkt een groot deel van het eiland. Daarnaast rijden er vele particuliere minibusjes rond die passagiers oppikken, langs de weg, en weer afzetten op je bestemming.

Hoelang is het vliegen naar Aruba

Vaccinaties voor Nederlandse Antillen


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Nederlandse Antillen zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Nederlandse Antillen. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Oranjestad te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.