Hoelang is het vliegen naar New Delhi India

Afstand

6365 km

Vanaf Amsterdam naar New Delhi

(direct)

8 uur 19 min

Vliegveld

Indira Gandhi International Airport

Foto wijzigen
Het weer in New Delhi
21°C

New Delhi

Hoelang is het vliegen naar New Delhi

Delhi of New Delhi, deze twee steden zijn aan elkaar gebouwd en worden vaak als één gezien. Het oude Delhi is een wirwar van kleine straatjes waar je werkelijk je ogen uit kijkt. Toen rond 1912 de Britten voet in Delhi zetten hadden ze de grootste moeite zich aan te passen aan het chaotische Delhi en uiteindelijk werd besloten een stukje verderop New Delhi te stichten. In 1929 was de nieuwe stad klaar en in 1931 werd zij aangewezen als hoofdstad van India. Zelfs nu merk je nog dat het nieuwe Delhi meer rust uit straalt dan de oude stad. Samen kennen de steden een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Onder meer Qutub Minar welke stamt uit de 7e eeuw, het Rode Fort (Lal Qila), het tempelcomplex Akshardham en de Lotus Tempel. En als je dan toch ‘in de buurt’ bent kan je eigenlijk niet om een bezoekje aan Agra heen. In Arga vind je namelijk de imposante, wit marmeren Taj Mahal met haar prachtige tuinen. Het duurt wel even voor je hier bent uitgekeken. Bovendien staat de Taj Mahal in het lijstje van de New 7 Wonders of the World. Samen met Agra en Jaipur vormt Delhi de Golden Triangle van India. Als alternatief voor het vliegtuig kan je tussen deze steden ook prima per trein reizen. Een belevenis op zich.

In Delhi heerst een warm landklimaat. Hierdoor zijn de zomers lang en warm, en valt er met name in de periode juli – september regelmatig een bui. ‘s Zomers ligt de temperatuur gemiddeld iets boven de 30 graden Celsius en in de winter, die van november tot februari duurt, wordt het zelden kouder dan een graad of 10.

De lokale luchthaven is Indira Gandhi International Airport. Het is de grootste luchthaven van het land op basis van passagiersaantallen. De luchthaven ligt zo’n 16 kilometer van het centrum van New Delhi.

Hoelang is het vliegen naar Delhi

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in New Delhi?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in India.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in India 127 Indiase roepie (omgerekend: 1.77 euro) kost. Dit is 48.7% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In New Delhi betaal je met de Indiase roepie omgerekend 1.77 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 127 Indiase roepie / 3,45 euro = 36.81 Indiase roepie per euro. De koers op 1 januari 2016 is 71.94 Indiase roepie per euro. Kortom, de Indiase roepie staat momenteel 95% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor India


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In India zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio), buiktyfus en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar India gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over India. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), tuberculose, dengue (knokkelkoorts), schistosomiasis, Japanse encefalitis en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In India komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar India gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van New Delhi te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.