Hoelang is het vliegen naar Napels Italië

Afstand

1461 km

Vanaf Amsterdam naar Napels

(direct)

2 uur 1 min

Vliegveld

Naples-Capodichino Airport

Foto wijzigen
Het weer in Napels
14°C

Napels

Hoelang is het vliegen naar Napels

Zin in een korte vakantie naar Italië? Dan is Napels misschien wel de perfecte bestemming. Deze veelzijdige stad is van alle markten thuis. Struin langs de winkels in één van de grotere winkelstraten, leer meer over de cultuur kennen en geniet van de wereldberoemde Italiaanse keuken. Zeker in de zomerperiode kan er goed genoten worden van het heerlijke klimaat. Neem plaats op een terrasje en drink een vers kopje koffie. Tijdens een stedentrip in Napels moet er vanzelfsprekend ook een pizza worden besteld, aangezien deze lekkere Italiaanse maaltijd oorspronkelijk uit dit gebied komt. Een uitstapje maken om nooit meer te vergeten? Ga dan naar de vulkaan Vesuvius of bekijk de Castel Nuovo van dichtbij.

Hoelang is het vliegen naar Napels?

Hoeveel tijd zit je nu eigenlijk in het vliegtuig als je naar Napels wilt? Nou, dat valt dus erg mee! Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam Schiphol naar Napels duurt iets meer dan 2 uur. Onder andere Vueling, Easyjet, Transavia en Iberia vliegen rechtstreeks vanaf de Amsterdamse luchthaven. Vanaf Vliegveld Dusseldorf kun je met Air Berlin naar Napels. De vluchttijd is nauwelijks korter: 2 uur en 10 minuten doe je er dan over. Qua vliegtijd heeft het dus niet zoveel zin om eerst naar Dusseldorf Airport te reizen, maar wellicht heeft Air Berlin aanbiedingen waardoor vliegen vanaf Dusseldorf toch aantrekkelijk wordt.

Weekendje in het Italiaanse Napels

Ga voor een prachtig weekend naar het mooie Napels, ook wel bekend als Napoli. De bekende voetbalclub Napoli speelt dan ook zijn thuiswedstrijden in deze stad. Napels kent een geweldige kustlijn, een prachtig plaatje dat beslist een foto waard is. Breng een bezoek aan Pompeii en bekijk wat de vulkaan Vesivius eeuwen geleden heeft veroorzaakt.

Napels is nog geen populaire vakantiebestemming voor een stedentrip, maar wij kunnen daar geen redenen voor vinden. Zowel jong als oud kan prima tot zijn trekken komen in dit gebied. Leer Napoli goed kennen, want de stad herbergt meer dan genoeg pracht en praal. Wat dacht je van een waar ondergronds stelsel, wandel langs de unieke grotten en loop onder de stad door. Wil je liever ver boven de grond de stad bekijken? Stap dan in de kabelbaan. Het beloofd een geweldige stedentrip te worden in Napels.

Gek op pizza? Dan ben je aan het juiste adres. De pizza is hier bedacht en nergens zo lekker. De allerbeste pizzeria van de stad en misschien wel de wereld, daar kan jij een hapje gaan eten. Zoek naar pizzeria 'Da Michele', de inwoners kunnen je vast wel de weg wijzen.

Italiaanse keuken in Napels

De Italiaanse keuken is wereldberoemd en dat heeft zo zijn redenen. Denk alleen al aan de overheerlijke gerechten als spaghetti bolognese, pizza, de koffie en het ijs. Allemaal kennen deze gerechten hun oorsprong in het prachtige Napels. Wij Nederlanders eten deze gerechten maar al te graag in ons eigen land, kan je nagaan hoe lekker het is Napels wel niet is. Een stedentrip naar Napels? Eet smakelijk alvast!

Pompeii en de Vesuvius

Bedenk jezelf eens wat er wel niet allemaal te doen is tijdens een stedentrip in Napels. Begin met een mooie wandeling door deze indrukwekkende stad, struin door de smalle straten en drink een kopje koffie op één van de grote pleinen. Wij raden ook een bezoek aan de vulkaan Vesuvius aan, deze vulkaan is bekend over de gehele wereld. Lang geleden kwam deze vulkaan tot een uitbarsting, waardoor de nabij gelegen stad 'Pompeii' onder een grote laag as kwam. Hiervan zijn de resten nog steeds te bezichtigen, een unieke ervaring.

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Napels?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Italië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Italië 4 euro kost. Dit is 15.94% meer.

Vaccinaties voor Italië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Italië zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Italië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over tekenencefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Italië gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Napels te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.