Hoelang is het vliegen naar Mykonos Griekenland

Afstand

2300 km

Vanaf Amsterdam naar Mykonos

(direct)

3 uur 9 min

Vliegveld

Mykonos Island National Airport "Delos"

Foto wijzigen
Het weer in Mykonos
19°C

Mykonos

Hoelang is het vliegen naar Mykonos

Mykonos is een van de Cycladen, een Griekse eilandengroep in de Egeïsche Zee. Mykonos was een van de eerste Griekse eilanden die steeds populairder werden bij toeristen en staat bij vele bekend als partyeiland. Een goed feestje kun je vieren op bijvoorbeeld Paradise Beach of Super Paradise Beach, met hun gelijknamige beachclubs. Overdag is het op deze stranden eveneens aangenaam vertoeven door hun ligging in een baai, waardoor van de wind, die op Mykonos altijd aanwezig is, hier weinig te merken is. Ook Mykonos-stad is zeker een bezoek waard. Dwaal door de smalle straatjes met pittoreske witte huisjes en een veelheid aan winkels, restaurants en bars. Loop hierbij langs de huisjes gelegen aan de zee, waardoor Mykonos-stad ook wel klein Venetië wordt genoemd. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de bekende windmolens. Buiten Mykonos-stad is een bezoek aan Ano Mera, met een leuk dorpsplein en het Panagia Tourliani klooster, de moeite waard.

Hoelang is het vliegen naar Mykonos

Vaccinaties voor Griekenland


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Griekenland zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Griekenland. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over rabiës (hondsdolheid) en tekenencefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Griekenland gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Mykonos te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.