Hoelang is het vliegen naar Munchen Duitsland

Afstand

663 km

Vanaf Amsterdam naar Munchen

(direct)

1 uur 6 min

Vliegveld

Munich Airport

Foto wijzigen
Het weer in Munchen
6°C

Munchen

Hoelang is het vliegen naar Munchen

München ligt in het zuid oosten van Duitsland en is een van de belangrijkste economische en culturele steden van Duitsland. De stad heeft een behoorlijk aantal bezienswaardigheden zoals de Frauenkirche het paleis de Residenz en een groot aantal musea . Het bekendste gebouw is misschien wel de Allianz Arena, thuishaven van FC Bayern  München. München is verder een groene stad met tal vab marken. De Englischer Garten is dicht bij het centrum en beslaat bijna 4 vierkante kilometer.  Dit is groter dan Central Park in New York. 

Het nachtleven  in München is net als in iedere  grote West-Europese stad zeer uitgebreid. De stad heeft ruim 6000 locaties waar je terecht kan.

De warmste maand in München is doorgaans de maand juli, in de zomermaanden (van mei t/m september loopt de temperatuur op tot een graad of 20-24, een uitschieter naar de 30-32 is overigens niet ondenkbaar. In de wintermaanden kan het behoorlijk fris zijn. Temperaturen onder het vriespunt  komen in de maanden december t/m februari geregeld voor. In oktober is het al aardig fris, maar dat mag de pret niet drukken tijdens het Oktoberfest. Beetje blauwbekken met een biertje in de Hofbrauhaus am Platzl, lekker toch!

Het openbaar vervoer in München is prima geregeld. Een goed alternatief voor het openbaar vervoer is de fiets. Steeds meer fietspaden worden in gecreëerd. 

München airport is na Frankfurt het drukste vliegveld van Duitsland en wordt per jaar door ongeveer 35 miljoen passagiers gebruikt. 

Hoelang is het vliegen naar München

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Munchen?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Duitsland.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Duitsland 3,59 euro kost. Dit is 4.06% meer.

Vaccinaties voor Duitsland


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Duitsland zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Duitsland. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over tekenencefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Duitsland gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Munchen te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.