Hoelang is het vliegen naar Mumbai India

Afstand

6858 km

Vanaf Amsterdam naar Mumbai

(direct)

8 uur 51 min

Vliegveld

Chhatrapati Shivaji International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Mumbai
31°C

Mumbai

Hoelang is het vliegen naar Mumbai

Mumbai

Mumbai is de grootste stad in India. Deze stad wordt ook wel Bombay genoemd. De stad ligt aan de westkust van India en in deze enorme stad wonen ongeveer 14 miljoen inwoners. De stad beschikt over een grote haven die van enorm belang is voor India. Mumbai is het hart van India, zowel in commercieel als in cultureel opzicht. Veel Indiase bedrijven hebben hun hoofdkantoor in deze stad, maar de stad is ook een mengelmoes van allerlei verschillende Indiase culturen.

Bezienswaardigheden in Mumbai

In Mumbai zijn er een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen als je deze stad bezoekt. Zo kan je naar de Flora Fountain: een stenen fontein uit 1864. Deze fontein is te vinden in het centrum van de stad. Ook de Chhatrapati Shivaji Terminus is de moeite van het bezoeken waard. Dit is inmiddels een historisch treinstation en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Chowpatty Beach is ook een absolute aanrader. Dit strand biedt tal van mogelijkheden voor recreatie en 's avonds bruist het strand van het leven, dankzij gezellige straatartiesten, muziek en nog veel meer. Tenslotte is het Prince of Wales museum ook een aanrader om te bezoeken als je in Mumbai bent.

De luchthaven van Mumbai

De luchthaven van Mumbai is de grootste luchthaven van India. Deze luchthaven heet Chhatrapati Shivaji International Airport. Hier kan je terecht voor zowel internationale als nationale vluchten binnen India. Het vliegveld ligt in de stad, midden tussen de gebouwen.

Eten in Mumbai

Omdat Mumbai een wereldstad is, vind je er eten uit allerlei soorten culturen. Zo kan je er Italiaans, Chinees, Japans of Amerikaans eten zonder ver te hoeven zoeken. Echter, het is ook leuk om ‘echt’ Indiaas eten te proberen, zoals chicken tandoori, samosa, chutney of chicken tikka masala.

Vervoer in Mumbai

De meeste inwoners van Mumbai of Bombay maken gebruik van het openbaar vervoer. De wegen in India zijn vaak slecht onderhouden en het verkeer is erg druk, dus het wordt afgeraden om zelf te gaan rijden. Je kunt dus beter, net als de locals, gebruik maken van het openbaar vervoer in de vorm van bussen of treinen.

Visum aanvragen voor Mumbai

Als je een visum nodig hebt om naar India af te reizen, moet je dit op tijd aanvragen. Het aanvragen van een visum voor India kan soms nog wel eens duren. Als je het visum eenmaal binnen hebt, moet je het visum binnen 3 maanden gebruiken. Je mag met het visum maximaal 3 maanden in India blijven (toeristenvisum). Vraag via Evisumservice.nl een visum voor India aan.

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Mumbai?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in India.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in India 127 Indiase roepie (omgerekend: 1.77 euro) kost. Dit is 48.7% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Mumbai betaal je met de Indiase roepie omgerekend 1.77 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 127 Indiase roepie / 3,45 euro = 36.81 Indiase roepie per euro. De koers op 1 januari 2016 is 71.94 Indiase roepie per euro. Kortom, de Indiase roepie staat momenteel 95% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor India


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In India zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio), buiktyfus en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar India gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over India. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), tuberculose, dengue (knokkelkoorts), schistosomiasis, Japanse encefalitis en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In India komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar India gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Mumbai te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.