Hoelang is het vliegen naar Mombasa Kenia

Afstand

7073 km

Vanaf Amsterdam naar Mombasa

(via Frankfurt am Main)

9 uur 45 min

Vliegveld

Moi International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Mombasa
27°C

Mombasa

Hoelang is het vliegen naar Mombasa

Mombasa, is na de hoofdstad van Kenia de grootste stad van het land. Mombasa ligt in het uiterste zuiden van het land aan de Indische Oceaan. De stad ligt op een eiland van circa 15 vierkante kilometer met een buitenwijken op het Afrikaanse vaste land. De bevolking wordt geschat op iets minder van 1 miljoen inwoners. De stad is veel opzichten een belangrijke stad voor het land. De haven, de industrie en het toerisme spelen een belangrijke bron van inkomsten.

De stad heeft werd omstreeks 1415 ontdekt door de Chinese vloot. Later zette de Portugezen voet aan wal en vonden dat de boel van hun was bouwde in 1593 een het Fort Jesus en in 1638 was Mombasa formeel een Portugese kolonie. Na heel wat strijd ging de stad in 1898 over in Britse handen en in 1963 werd Mombasa onafhankelijk. Alle machtshebbers hebben vrolijk gebouwd en de volgende heeft weer het nodige gesloopt. Er zijn weldegelijk overblijfselen uit deze tijd die te bezichtigen zijn voor geïnteresseerde.

Heden dag is Mombasa een moderne stad met bijzondere monumenten zoals de gigantische slagtanden die in het centrum over de weg heen toornen. Verder heeft Mombasa een schitterend strand dart jaarlijks veel toeristen trekt. Nyali wordt gezien als “de beste wijk” Hier vind je de mooiste stranden, hotels en uitgaansgelegenheden.

De temperatuur in Mombasa ligt gedurende het hele jaar tussen de 23 en 31 graden. In de maanden april en mei valt verreweg de meeste regen.

Moi International Airport ligt op het Afrikaanse vaste land en is de connectie naar de hoofdstad Nairobi en andere plaatsen in Kenia, maar ook Europa en het Midden-Oosten.

Hoelang is het vliegen naar Mombasa

Vaccinaties voor Kenia


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Kenia zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio), gele koorts en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Kenia gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Kenia. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), tuberculose, dengue (knokkelkoorts), meningitis en meningokokkenziekte en schistosomiasis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Kenia komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Kenia gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Mombasa te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.