Hoelang is het vliegen naar Mihara Japan

Afstand

9224 km

Vanaf Amsterdam naar Mihara

(via Seoel (Incheon))

12 uur 10 min

Vliegveld

Hiroshima Airport

Foto wijzigen
Het weer in Mihara
17°C

Mihara

Hoelang is het vliegen naar Mihara

Hiroshima. Een verwoeste stad en weer opnieuw opgebouwd. Maar de herinneringen zijn er nog. Bij Hiroshima denk je gelijk aan de atoombom van 1945 en als je in de stad loopt zie je nog veel dat eraan herinnerd. Zo is er een heel museum ingericht, met gedenkmonumenten op het plein. Het meest bekende gebouw met de koepel, die na de bom alleen nog het geraamte van de koepel overliet en een paar muren, staat er nog altijd als stille getuige. En als symbool. Dit nooit meer. Dit gebouw staat langs de Ota rivier. Hierlangs kun je wandelen en alle indrukken verwerken. Want indrukwekkend is het.

Aan het einde van de promenade langs de rivier staat het Karper Kasteel. En dan ben je weer toerist. Het zware wat je ervoor ervaren hebt maakt plaats voor de indrukwekkende geschiedenis van de verschillende regeringsperioden, van Samurai en voor mooie uitzichten vanaf het kasteel. In Japan houden ze van detail en wat wij misschien zouden omschrijven als voor kinderen. Bij vele toeristische trekpleisters kun je stempels verzamelen, en in dit kasteel hebben ze een mooie stempel van een koi karper. Neem dus een extra boekje mee voor je stempel verzameling! Ook zie je soms treinen die met grappige tekeningen zijn gedekoreerd en Hello Kitty en Dick Bruna zijn hier helden.

Vanuit Hiroshima kun je makkelijk met de Shinkansen het hele land ontdekken. Er zijn JR (Japan Railways) passen te koop, maar pas op! Deze kun je alleen als toerist kopen, VOORDAT je in Japan aankomt. In Japan zelf kan je die niet meer kopen en betaal je dus veel geld voor je treinreis.

Hoelang is het vliegen naar Hiroshima

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Mihara?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Japan.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Japan 370 Japanse yen (omgerekend: 2.9 euro) kost. Dit is 15.94% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Mihara betaal je met de Japanse yen omgerekend 2.9 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 370 Japanse yen / 3,45 euro = 107.25 Japanse yen per euro. De koers op 1 januari 2016 is 131.04 Japanse yen per euro. Kortom, de Japanse yen staat momenteel 22% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Japan


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Japan zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Japan. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), tekenencefalitis en Japanse encefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Japan gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Mihara te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.