Hoelang is het vliegen naar Mallorca Spanje

Afstand

1427 km

Vanaf Amsterdam naar Mallorca

(direct)

1 uur 58 min

Vliegveld

Palma de Mallorca Airport (Son Sant Joan Airport)

Foto wijzigen
Het weer in Mallorca
5°C

Mallorca

Hoelang is het vliegen naar Mallorca

Palma de Mallorca , of kortweg Palma is de ‘belangrijkste’ plaats op het eiland Mallorca. Mallorca is een Spaans  eiland in de middellandse zee. Palma is gesticht door de Romeinen die in 123vC hier voet aan wal zette. Tegenwoordig is Palma is bekend om de kathedraal La Seu , deze behoort tot een van de mooiste van Spanje. Verder heeft Palma nog een leuk optrekje van Koning Juan Carlos I en een grote jachthaven waar de Rich and Famous graag aanmeren. 

In het winkelgebied van Palma vind je de Plaza Mayor, dit is een iets kleinere variant van de Plaza Mayor uit Madrid. Aan dit plaza vind je tal van terrasjes en 

Mallorca wordt door veel Europeanen bezocht, met name  Duitsers en Britten komen hier graag.  De stranden zijn een uitnodiging om eens heerlijk te ontspannen.  Onder wielrenners is het eilandje ook erg geliefd. Het warme weer tot diep in de winter maakt het de plek bij uitstek om te overwinteren.

Gedurende de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de 26-27 graden, maar een dagje van 30 graden komt geregeld voor. Gedurende het hele jaar wordt het niet snel kouder dan een graad of 10, De meeste regen kun je verwachten in oktober en november  maar dit is maximaal 7 dagen in de maand, en een bui duurt nooit echt lang.

8 kilometer ten oosten van Palma ligt het vliegveld van Mallorca waar veel internationale vluchten af en aan vliegen.

Hoelang is het vliegen naar Palma de Mallorca

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Mallorca?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Spanje.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Spanje 3,5 euro kost. Dit is 1.45% meer.

Vaccinaties voor Spanje


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Spanje zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Spanje. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Mallorca te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.