Hoelang is het vliegen naar Madrid Spanje

Afstand

1461 km

Vanaf Amsterdam naar Madrid

(direct)

2 uur 1 min

Vliegveld

Madrid Barajas International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Madrid
22°C

Madrid

Hoelang is het vliegen naar Madrid

Madrid de hoofdstad en grootste stad van Spanje. De belangrijkste bezienswaardigheden in de stad zijn het Palacio Real, het Retiropark en de museums, Museo del Prado, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia. Madrid heeft mogelijkheden tot winkelen te over. Grote winkelcentra liggen in het centrum. Aan de Calle Gran Via (de hoofdstraat van Madrid) tref je van alle grote namen winkels aan. In de wijk Salamanca aan de Calle de Jose Artega vind je winkels terug van onder andere Louis Viton, Catier en Dolce & Gabbana.

Echt rustig wordt het nooit in Madrid, de Madrileen leeft eigenlijk buiten. 's Avonds wordt er vaak pas om 22:00 of 23:00 gegeten en de discotheken lopen pas vol na 01:00. Het nachtleven van Madrid bruist. Enorme hoeveelheden bars en nachtclubs en discotheken bieden genoeg mogelijkheden om je de hele nacht te vermaken! Met name in de wijken Chueca en Malasaña tref je een aantal drukke uitgaansstraten.

Madrid heeft een mediterraan klimaat, qua weer beduidend anders dan bijvoorbeeld Barcelona of Valencia. In de winter is het mogelijk dat er sneeuw valt in Madrid. Het voorjaar en het najaar zijn erg aangenaam temperaturen tussen de 18 en 25 graden.  In de zomer is het een heel ander verhaal, als je in juli of augustus naar Madrid gaat moet je tegen de hitte kunnen, het is niet ondenkbaar dat de temperatuur ver boven de 35 graden oploopt.

De luchthaven van Madrid heet Barajas, en is de thuisbasis van Iberia. De luchthaven is de belangrijkste van Europa voor vluchten naar Zuid-Amerikaanse steden en het Caribisch gebied.

Hoelang is het vliegen naar Madrid

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Madrid?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Spanje.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Spanje 3,5 euro kost. Dit is 1.45% meer.

Vaccinaties voor Spanje


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Spanje zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Spanje. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Madrid te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.