Hoelang is het vliegen naar Londen het Verenigd Koninkrijk

Afstand

290 km

Vanaf Amsterdam naar Londen

(direct)

uur 15 min

Vliegveld

London Southend Airport

Foto wijzigen
Het weer in Londen
4°C

Londen

Hoelang is het vliegen naar Londen

Londen is inclusief de voorsteden de grootste metropool  van Europa. Ondanks dat er in Londen “De grote brand” heeft gewoed zijn er weldegelijk oude gebouwen te bezichtigen. Zo zijn er nog stukken Romeinse stadsmuur bewaard gebleven. Daarnaast ook de het wereldberoemde Westminster Abby en de Tower of Londen. Overige bekende trekpleisters zijn Piccadilly Circus, Trafalgar Square  Leicester Square de Speakers' Corner en The London Eye aan de Thames Embankment.

In Londen kun je uitstekend winkelen. De meeste plaatsen om te winkelen heb je vast al eens gehoord. Harrods, Hamleys, Nothing Hill en Oxford street. Rond de kerstperiode is de stad prachtig versiert en zijn hele straten voorzien van lichtjes. Op 2e kerstdag  breekt er een ware shopping frenzy uit, ‘Boxing day’. Op deze dag begint de uitverkoop van de grootste winkels in Londen. Het motto deze dag is: ‘Shop toll you drop’.

Londen heeft een gematigd zeeklimaat, dit is qua weer zeer vergelijkbaar met Nederland

Met luchthaven Londen Heathrow beschikt Londen over het drukste vliegveld van Europa. Naast Heathrow heeft Londen nog vier grote luchthavens Londen City, Gatwick, Luton en Stansted. Deze vijf vliegvelden verwerken samen  zo’n 135 miljoen passagiers per jaar.

Met de trein naar Londen is een prima alternatief voor vliegen.

Hoelang is het vliegen naar Londen

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Londen?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in het Verenigd Koninkrijk.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in het Verenigd Koninkrijk 2,89 Engelse Pond (omgerekend: 3.93 euro) kost. Dit is 13.91% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Londen betaal je met de Engelse Pond omgerekend 3.93 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 2,89 Engelse Pond / 3,45 euro = 0.84 Engelse Pond per euro. De koers op 1 januari 2016 is 0.74 Engelse Pond per euro. Kortom, de Engelse Pond staat momenteel 12% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor het Verenigd Koninkrijk


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar het Verenigd Koninkrijk zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over het Verenigd Koninkrijk. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Londen te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.