Hoelang is het vliegen naar Launceston Australië

Afstand

17014 km

Vanaf Amsterdam naar Launceston

(via Bangkok (Bang Phli Samut Prakan) & Melbourne)

22 uur 20 min

Vliegveld

Launceston Airport

Foto wijzigen
Het weer in Launceston
15°C

Launceston

Hoelang is het vliegen naar Launceston

Launceston ligt in het noorden van Tasmanië, gelegen aan de monding van de Tamar rivier. Een kleine stad met een mooi stadspark, waar een groep apen in een grote, open kooi leeft. Hier kun je dus letterlijk apies kijken. Het park leent zich prima om te relaxen, picknicken of muziek te luisteren; regelmatig vinden er verschillende concerten plaats in het park.
Winkelen kun je hier ook, maar Launceston is meer bekend vanwege de Cataract Gorge: een zijtak van de rivier die zich een weg baant tussen de rotsen, over de rivier is een lange brug gebouwt, als je eroverheen loopt heb je mooie uitzichten over de rivier. De Tiger Bus is beschildert als een Tasmaanse tijger en brengt je gratis de stad rond.
 
De Tamar Valley is bekend vanwege zijn wijnen en vanuit Launceston een leuk daguitje. Cradle Mountain Lake en Saint Clair National Park is niet ver van Launceston vandaan, maar met de 'cradle' moet je wel geluk hebben; meestal is deze berg gehuld in wolken. Op Tasmanië leven ook vogelbekdieren, dit zijn wel hele schuwe dieren. Zo stil mogelijk zitten en geen geluid maken. Bij het minste geringste geluid of beweging duiken ze weer onder water.
 
Het weer in Launceston is vergelijkbaar met Nederland, er zijn 4 seizoenen, gemiddeld zijn februari en maart het droogst. Dat is hoogzomer. Wanneer de herfst volgt, dan kleuren de bladeren van de inheemse berk rood en de bergen hebben in de winter sneeuw op de toppen. De lente betekent dat parken en tuinen vol in bloei staan.           

Hoelang is het vliegen naar Launceston

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Launceston?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Australië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Australië 5,3 Australische dollar (omgerekend: 3.48 euro) kost. Dit is 0.87% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Launceston betaal je met de Australische dollar omgerekend 3.48 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 5,3 Australische dollar / 3,45 euro = 1.54 Australische dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.49 Australische dollar per euro. Kortom, de Australische dollar staat momenteel 3% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Australië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Australië zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Australië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over dengue (knokkelkoorts), Japanse encefalitis en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Launceston te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.