Hoelang is het vliegen naar Lanzarote Spanje

Afstand

3005 km

Vanaf Amsterdam naar Lanzarote

(direct)

4 uur 6 min

Vliegveld

Lanzarote Airport (Arrecife Airport)

Foto wijzigen
Het weer in Lanzarote
19°C

Lanzarote

Hoelang is het vliegen naar Lanzarote

Lanzarote, een vulkanisch eiland dat onderdeel uitmaakt van de Canarische eilanden. Op het eiland is bijna geen hoogbouw te vinden, slechts enkele gebouwen zijn hoger dan vier verdiepingen. Dit is te danken aan César Manrique, een bekende kunstenaar en architect die op het eiland geboren en gestorven is. Een aantal bezienswaardigheden op het eiland zijn ook toe te schrijven aan César Manrique. Bekend zijn Jameos del Agua en het huis van de kunstenaar.

Wat je op dit eiland niet mag missen, is het nationale park Timanfaya. Door vulkaanuitbarstingen is dit landschap onvruchtbaar geworden, waardoor het oogt als een stukje maanlandschap op aarde. Bij dit park laat men je graag zien hoe dicht bij het oppervlak de aardwarmte komt. Takjes vatten op zeer geringe diepte al vlam door de warmte en in het restaurant wordt het eten bereid op een natuurlijke barbecue. Andere bekende bezienswaardigheden zijn de krater van El Golfo, de cactustuin, de oude hoofdstad Teguise, Los Hervideros, Mirador del Rio en La Geria, het wijngebied bekend om zijn eigen manier van wijnbouw. Natuurlijk mag ook het strand niet vergeten worden. Op onder andere Playa Blanca, dat zijn naam eer aan doet, is het heerlijk vertoeven.

Door de ligging van het eiland is het er het hele jaar aangenaam verblijven. De gemiddelde temperatuur ligt er overdag het gehele jaar minimaal rond de twintig graden.

De enige luchthaven op het eiland bevindt zich bij de hoofdstad, Arrecife.

Hoelang is het vliegen naar Lanzarote

 

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Lanzarote?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Spanje.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Spanje 3,5 euro kost. Dit is 1.45% meer.

Vaccinaties voor Spanje


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Spanje zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Spanje. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Lanzarote te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.