Hoelang is het vliegen naar Kilimanjaro Tanzania

Afstand

6901 km

Vanaf Amsterdam naar Kilimanjaro

(direct)

8 uur 54 min

Vliegveld

Kilimanjaro International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Kilimanjaro
23°C

Kilimanjaro

Hoelang is het vliegen naar Kilimanjaro

Kilimanjaro (berg) liefkozend “Kibo” genoemd. Deze berg is gevormd door drie vulkanen en ligt in het noordoosten van Tanzania, nagenoeg op de evenaar. De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en behoort tot 1 van de “7 toppen”. De berg is de hoogste vrijstaande berg ter wereld en steekt ruim 5 kilometer uit boven de rest van de omgeving.

De Kilimanjaro is een populaire berg om te beklimmen, de berg is goed bereikbaar en is voor een redelijk geoefende wandelaar goed te doen om de top te bereiken. Eenmaal boven is het uitzicht … onbeschrijfelijk. De berg heeft een aantal routes naar boven, uiteraard variëren deze in moeilijkheidsgraad. De Marangu-route, beter bekend als de ‘Coca-cola-route’. Een beetje zelf respecterende wandelaar loopt in 5 dagen naar boven. De Umbwe route is de lastigste route, korter, steiler en een stuk gevaarlijker. Uiteraard zijn er naast wandelroutes ook andere manieren om aan de top te komen. De echte uitdagingen ligt in routes over de gletsjer, dit moet je als leek niet willen proberen.

De Kilimanjaro ligt in een natuurpark en je moet voor iedere dag dat je aanwezig bent geld betalen. Op deze manier help je de regionale economie terwijl je zelf kan genieten van de natuur, en het veelbelovende uitzicht. Bij een beklimming ben je verplicht een gids te huren, vaak wordt er ook een kok meegestuurd zodat je na een dag zwoegen even kan bijtanken. Is niets je te gek.. dan kun je ook een aantal dragers inhuren zodat je op een stoel kan zitten dineren op de flanken (of de top!) van de Kilimanjaro.

Vergis je niet in de moeilijkheid van de klim, dit is anders dan over een boulevardje slenteren. Nog niet de helft van diegene die er aan beginnen haalt de top. Dit is mede te wijten aan de afname van het zuurstofgehalte op grote hoogte. Op een hoogte van 2700 meter is de boomgrens. Bijna iedere dag hangt er tussen de bomen, en wat hoger, tussen de heide een nevel en maakt het mistig en nat. Houd even vol, en je gaat het nog missen. Op 4200 meter is het koud en droog. Je zou bijna vergeten dat je het voor je lol doet. Op een hoogte van 5000 meter is er alleen nog sneeuw, rotsen, stenen, en hier en daar een plukje mos. Let goed op waar je je voeten neerzet, het zou zonde zijn als je hier je enkels verzwikt. Op 5892 meter hoogte is de top. Geniet!

Wil je naar de Kilimanjaro? Vanaf Amsterdam Frankfurt en Zurich vliegen rechtstreeks vliegtuigen!

Hoelang is het vliegen naar Kilimanjaro

Vaccinaties voor Tanzania


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Tanzania zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio), gele koorts en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Tanzania gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Tanzania. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), tuberculose, dengue (knokkelkoorts), meningitis en meningokokkenziekte, schistosomiasis en cholera. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Tanzania komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Tanzania gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Kilimanjaro te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.