Hoelang is het vliegen naar Jaipur India

Afstand

6596 km

Vanaf Amsterdam naar Jaipur

(via New Delhi / Delhi (Taj Mahal))

8 uur 54 min

Vliegveld

Jaipur International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Jaipur
26°C

Jaipur

Hoelang is het vliegen naar Jaipur

Jaipur is samen met Delhi en Agra één van de drie steden die samen de Golden Triangle van India vormen. De stad biedt een grote verscheidenheid aan historische attracties waarmee ze zowel veel nationale als internationale toeristen trekt. Tempels, paleizen, forten, monumenten, tuinen… Noem maar op. Je vindt er onder meer Amber Fort – het grootschalige complex gebouwd in gemengde Hindoe-Moslim stijl, Jal Mahal – het waterpaleis in Rajput stijl, Hawa Mahal – de monumentale uitbouw van het toch al indrukwekkende City Palace, en Galwh Bagh – de tempel die bewoond wordt door resusapen.

Ondanks al dat moois staat Jaipur toch vooral bekend als de Roze Stad. In 1876 werd de gehele stad roze geverfd om Edward, de toenmalige Prins van Wales in de stad te verwelkomen. Sindsdien wordt deze traditie in ere gehouden met als gevolg dat de oude stad nog altijd volledig in de roze kleur van gastvrijheid is gehuld.

Als roze nou net jouw kleur niet is heb je geluk. Verder westelijk in de staat Rajasthan liggen Jodhpur, de Blauwe stad en Jaisalmer, de Gouden Stad. Als je liever naar een wat minder toeristische plaats gaat is de woestijnstad Bikaler wellicht de moeite waard.

Jaipur International Airport is de enige internationale luchthaven in heel Rajasthan. Ondanks de internationale allure zijn momenteel echter maar twee internationale verbindingen (januari 2014), beide naar het Midden Oosten. Binnenlandse vluchten zijn er genoeg en je kunt van vrijwel overal in het land naar Jaipur vliegen.

Hoelang is het vliegen naar Jaipur

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Jaipur?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in India.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in India 127 Indiase roepie (omgerekend: 1.77 euro) kost. Dit is 48.7% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Jaipur betaal je met de Indiase roepie omgerekend 1.77 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 127 Indiase roepie / 3,45 euro = 36.81 Indiase roepie per euro. De koers op 1 januari 2016 is 71.94 Indiase roepie per euro. Kortom, de Indiase roepie staat momenteel 95% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor India


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In India zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio), buiktyfus en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar India gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over India. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), tuberculose, dengue (knokkelkoorts), schistosomiasis, Japanse encefalitis en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In India komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar India gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Jaipur te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.