Hoelang is het vliegen naar Ibiza Spanje

Afstand

1516 km

Vanaf Amsterdam naar Ibiza

(direct)

2 uur 5 min

Vliegveld

Ibiza Airport

Foto wijzigen
Het weer in Ibiza
22°C

Ibiza

Hoelang is het vliegen naar Ibiza

Ibiza is vooral bekend om haar drukke nachtleven en is hiermee een populaire vakantiebestemming onder jongeren. Regelmatig vliegen er grote namen van de dance-scene in om tot in de kleine uurtjes te draaien. Echter kent Ibiza ook een heel andere kant, het eiland van groene heuvels en steile rotsformaties, pittoreske dorpjes en de ongerepte natuur waar je niets merkt van al die drukte aan de andere kant van het eiland.

Ibiza ligt in de middellandse zee en zoals je zou vermoeden is het weer hier uitstekend. Gedurende de zomermaanden schijnt volop de zon en met een heerlijk briesje is het volop genieten. In het voorjaar en najaar is het qua temperatuur ook nog uitstekend uit te houden en Ibiza is zodoende een mooie vakantie bestemming om in het naseizoen nog even een weekje, of twee.. naar toe te gaan.

De luchthaven van Ibiza: Aeroport d'Eivissa is gelegen in het zuidelijke deel van het eiland. Aangezien het eiland slechts 41 bij 20km groot is ben je in mum van tijd op de plaats van bestemming.

Hoelang is het vliegen naar Ibiza

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Ibiza?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Spanje.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Spanje 3,5 euro kost. Dit is 1.45% meer.

Vaccinaties voor Spanje


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Spanje zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Spanje. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Ibiza te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.