Hoelang is het vliegen naar Hobart Australië

Afstand

17155 km

Vanaf Amsterdam naar Hobart

(via Bangkok (Bang Phli Samut Prakan) & Melbourne)

22 uur 32 min

Vliegveld

Hobart International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Hobart
8°C

Hobart

Hoelang is het vliegen naar Hobart

Hobart is de hoofdstad van Tasmanië, een van onze vele links met Australië. Abel Tasman ontdekte een deel van dit eiland tijdens de expeditie 1642/1643. Hij noemde dit Van Diemensland. Maar als je dat op zijn engels zegt, is het niet zo een mooie naam; 'Demonsland'. Op verzoek van de bewoners is het omgedoopt tot Tasmanië.  Het eiland is o.a. bekend vanwege de Tasmaanse Duivel, Cradle Mountain en de zwaarst bewaakte gevangenis van de koloniale tijd; Port Arthur. Dit ligt niet ver bij Hobart vandaan. Het is een onaangename plek wat barst van de geschiedenis en tragiek. Als je een beetje gevoelig bent voor waargebeurde horrorverhalen, neem een vriend of vriendin mee.
 
Hobart is een stad met bijna 50.000 inwoners, het heeft een vrij relaxte sfeer en veel te bieden. Elke zaterdag is er de bekende 'Salamanca Market' en vanuit het centrum is er een gratis bus die je naar de markt brengt, maar je kunt natuurlijk ook bij een van de vele andere haltes uitstappen. Hou je meer van een biertje dan van over de markt struinen? Hobart heeft 2 grote bierbrouwerijen in het centrum, deze kun je ook bezoeken. Buiten bier, worden ook whiskey en wijn in de regio geproduceerd.
Na al die alcohol is het heerlijk even uitwaaien langs het water, Hobart heeft een mooie grote haven, groot genoeg voor cruiseschepen! Die doen regelmatig Hobart aan en als je net op een mooi uitzichtspunt staat, zie je goed hoe groot zo een schip eigenlijk is. Battery Point is overigens ook een leuke wijk om doorheen te wandelen.
 
Hobart heeft 4 duidelijke seizoenen, januari en februari zijn het droogst. Dat is hoogzomer. Wanneer de herfst volgt, dan kleuren de bladeren van de inheemse berk rood en de bergen hebben in de winter sneeuw op de toppen. De lente betekent bloemenfestivals; parken en tuinen kondigen het mooiere weer aan met bloemen en bomen die in bloei staan.                

Hoelang is het vliegen naar Hobart 

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Hobart?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Australië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Australië 5,3 Australische dollar (omgerekend: 3.48 euro) kost. Dit is 0.87% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Hobart betaal je met de Australische dollar omgerekend 3.48 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 5,3 Australische dollar / 3,45 euro = 1.54 Australische dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.49 Australische dollar per euro. Kortom, de Australische dollar staat momenteel 3% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Australië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Australië zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Australië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over dengue (knokkelkoorts), Japanse encefalitis en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Hobart te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.