Hoelang is het vliegen naar Havana Cuba

Afstand

7818 km

Vanaf Amsterdam naar Havana

(direct)

9 uur 53 min

Vliegveld

José Martí International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Havana
28°C

Havana

Hoelang is het vliegen naar Havana

Havana, hoofdstad van Cuba. En telt ruim 2 miljoen inwoners. Rond 1515 is de stad gesticht, oorspronkelijk was Havana een handelshaven. De stad heeft in de beginperiode van haar bestaan heel wat te voortduren gehad. Zo is de stad in 1538 door piraten platgebrand, meerdere malen volledig geplunderd. In 1762 werd de stad door de Britten bezet. Toen waren de Spanjaarden het zat en werd het de best verdedigde stad van Cuba.

Havana is op geheel eigen wijze een bruisende stad en herbergt veel oude monumenten en gebouwen. Een aantal van deze gebouwen zijn ‘s avonds schitterend uitgelicht, zoals het El Capitolo. In sommige opzichten lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan en heeft iets rustgevends. De bekendste attractie van Havana is de Malecon, een zeven kilometer lange boulevard langs de Straat van Florida. Bij ruig weer slaan de metershoge golven tegen de balustrade, pas wel op, je zal niet de eerste zijn die wordt gegrepen door de zee. De boulevard komt ‘s avonds tot leven en is de place to be in Havana.

Het klimaat in Havana is vergelijkbaar met de rest van Cuba. Het tropische klimaat en de Passaat zorgen ervoor dat het gedurende het hele jaar heerlijk vertoeven is in Havana. De temperatuur ligt vrijwel altijd rond de 25-28 graden. De meeste neerslag valt in de maanden juni t/m oktober.

Het vliegveld van Havana, Jose Marti International Airport ligt op ongeveer 10 kilometer van de stad. Het vliegveld is een belangrijke overstapplaats voor passagiers. Het verbind het Caribisch gebied met Noord- Midden- en Zuidamerika, maar ook Europa en delen in Afrika.

Hoelang is het vliegen naar Havana

Vaccinaties voor Cuba


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Cuba zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Cuba gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Cuba. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over rabiës (hondsdolheid), ZIKA-virus en dengue (knokkelkoorts). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Cuba gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions en stopmiddel diaree mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Havana te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.