Hoelang is het vliegen naar Hanoi Vietnam

Afstand

8873 km

Vanaf Amsterdam naar Hanoi

(via Moskou)

12 uur 5 min

Vliegveld

Noi Bai International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Hanoi
25°C

Hanoi

Hoelang is het vliegen naar Hanoi

Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. De stad bestaat uit ongeveer 7 miljoen inwoners en is, hoewel het de hoofdstad is, de tweede grootste stad van Vietnam. De grootste stad van Vietnam is Ho Chi Minhstad. Hanoi ligt aan de Rode Rivier.

Bezienswaardigheden in Hanoi

Als je in Hanoi bent, is het absoluut de moeite waard om de oude wijk te bezoeken. Hier vind je het oude Vietnam, vol restaurantjes, tempels, straatverkopers en nog veel meer. Ook de tempel van de literatuur is prachtig. Dit is de eerste universiteit van Vietnam en hier kan je genieten van de 5 prachtige, ommuurde binnenplaatsen en mooie tuinen. Ook het volkenkundig museum en de Hoa Lo gevangenis zijn allebei de moeite van het bezoeken waard, vanwege de grote historische waarde die deze twee plekken hebben. De St. Josef kathedraal mag je ook niet missen: een prachtige en populaire toeristische attractie. Als je tenslotte wil ontspannen aan de drukte van de stad, kan je naar het Hoan Kiem meer: een prachtig meer waar iedereen heen gaat om te ontspannen.

De luchthaven van Hanoi

De luchthaven van Hanoi heet Noi Bai International Airport en ligt op 40 kilometer van de stad. Dit vliegveld wordt niet alleen gebruikt voor mensen die naar Hanoi willen, maar dit vliegveld dient als luchthaven voor heel noord-Vietnam. Het is namelijk het enige internationale vliegveld in de noordelijke regio’s van dit land.

Eten in Hanoi

Als je Hanoi bezoekt, zal je ontdekken dat er ontzettend veel straatverkopers zijn die eten verkopen. Dit eten is van alles door elkaar: van gebakken eieren tot gekookte kip. Let goed op wat je eet op straat, want niet alles wordt goed klaargemaakt. Wel is het eten in Vietnam licht en fris en wordt er veel rijst gegeten. Noedelsoep en spring rolls mogen niet ontbreken als je een bezoekje aan Hanoi brengt, omdat dit typisch Aziatische gerechten zijn.

Vervoer in Hanoi

Hanoi heeft haar eigen treinstation aan de spoorlijn Hanoi – Ho Chi Minhstad. Deze spoorlijn verbindt de twee grootste steden van Vietnam met elkaar. Binnen Hanoi zelf wordt er veel gereden met scooters, maar het vervoer is zo chaotisch dat toeristen hier niet altijd graag in rijden. Als je binnen Hanoi wil reizen, is het het meest handig om je te verplaatsen via taxi’s of taxifietsen.

Visum aanvragen voor Hanoi

Het visum voor Vietnam kan je op drie manieren aanvragen: via de Vietnamese ambasade in Den Haag of Brussel, via de VisumCentrale (hier betaal je wel bemiddelingskosten voor) of via een autorisatiebrief waarmee je een ‘visa on arrival’ kunt ontvangen bij aankomst in Hanoi. Dit visum vraag je aan via https://www.evisumservice.nl/visum-vietnam/. Een standaard toeristenvisum voor Vietnam is 30 dagen geldig. Als je het visum via de ambassade regelt, kost dit je €78.

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Hanoi?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Vietnam.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Vietnam 60000 Vietnamese dong (omgerekend: 2.48 euro) kost. Dit is 28.12% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Hanoi betaal je met de Vietnamese dong omgerekend 2.48 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 60000 Vietnamese dong / 3,45 euro = 17391.3 Vietnamese dong per euro. De koers op 1 januari 2016 is 24035.33 Vietnamese dong per euro. Kortom, de Vietnamese dong staat momenteel 38% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Vietnam


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Vietnam zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Vietnam gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Vietnam. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, buiktyfus, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), ZIKA-virus, tuberculose, dengue (knokkelkoorts), schistosomiasis en Japanse encefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Vietnam komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Vietnam gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Hanoi te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.