Hoelang is het vliegen naar Faro Portugal

Afstand

1969 km

Vanaf Amsterdam naar Faro

(direct)

2 uur 36 min

Vliegveld

Faro Airport (Aeroporto Internacional de Faro)

Foto wijzigen
Het weer in Faro
19°C

Faro

Hoelang is het vliegen naar Faro

Faro ligt in het zuiden van Portugal in de toeristische streek de Algarve, alhoewel de Algarve bekend staat om de warmte, lig je in hier ‘s avond nooit van wakker. Aan het eind van de avond koelt het lekker af tot een graad of 22-25 waardoor een airco ‘s nachts niet eens nodig is.

Overdag schijnt vaak volop de zon,  en Faro is daarmee de ideale plek om weer even lekker tot rust te komen. De stad kent vele restaurantjes die de heerlijkste gerechten maken, de Kip piri-piri of de sardines zullen niet op de kaart ontbreken.

De Algarve wordt ook steeds vaker bezocht door golfers. Er bevinden zich in de Algarve een aantal golfbanen van topkwaliteit met een schitterende scenery.

Het vliegveld van Faro ligt slechts op 4km afstand en is goed te bereiken met de bus of taxi (welke leuke prijzen hanteren).

Hoelang is het vliegen naar Faro

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Faro?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Portugal.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Portugal 3 euro kost. Dit is 13.04% minder.

Vaccinaties voor Portugal


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Portugal zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Portugal. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Faro te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.